TBMM Genel Kurulunda, EYT ile ilgili düzenlemeleri içeren kanun teklifinin kabul edilmesi, emeklilik hayali kuran birçok vatandaşı sevindirdi. Ancak bu sevinç, geriye dönük tescil hakkı ve ihya bekleyen Bağ-Kur mağdurları için yarım kaldı.

Bağ-Kur tescil mağdurları Torba Yasa'dan çözüm bekliyor!

Bağ-Kur tescil, ihya ve prim mağdurları, uzun süredir kendilerine adaletli bir çözüm bulunmasını istiyor. Ancak Torba Yasa'da kendilerine yer verilmemesi, bu mağduriyetin devam ettiği anlamına geliyor. Emekli olabilmek için yaş ve prim şartlarını yerine getiren ancak tescil ve ihya sorunu nedeniyle emekli olamayan Bağ-Kur'lular, bu durumu haksızlık olarak görüyor. Çalışma hayatlarının sonuna gelmiş olan ve iş bulmakta zorlanan Bağ-Kur tescil mağdurları, emeklilik hakkından mahrum bırakılmamak için yetkililerden duyarlılık bekliyor. 

Çiftçilere müjde! Bakanlık açıkladı: Destek ödemeleri bugün yapılacak Çiftçilere müjde! Bakanlık açıkladı: Destek ödemeleri bugün yapılacak

Bağ-Kur prim günü sayısı 7200 'e düşürülecek mi?

Bağ-Kur mağdurları, 2000 yılı öncesi sigortalılık haklarının iade edilerek kuruma tescil imkanı sağlanmasını talep ediyor. Ayrıca prim borçlarının yapılandırılması istiyor. Sosyal medyada seslerini duyurmaya çalışan Bağ-Kur mağdurları, Torba Yasa'da kendilerine de yer verilmesini ve emeklilikte adaletli bir sistem kurulmasını umut ediyor.

Bağ-Kur'luların emeklilik prim gün sayılarının 7200'e indirilmesi konusunda çalışmalar yürüttüklerini belirten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, bu konuda kendilerine verilen talimatları yerine getirdiklerini söyledi. Vedat Işıkhan, bu düzenleme sayesinde Bağ-Kur'luların 5 yıl daha erken emekli olabileceklerini ifade ederek, bütçe disiplinine uygun bir şekilde bu hedefe ulaşacaklarını vurguladı.