4 Ekim 2000 tarihinden önceki döneme ait vergi kaydı bulunan ancak Bağ-Kur sigortasına kayıt olmayan vatandaşların emeklilik sorunu devam ediyor. Bu vatandaşlar, vergi kayıtlarına göre 4 Ekim 2000 tarihinde sigortalı sayılıyor ancak vergi ödedikleri yıllar emeklilik hesaplamasına dahil edilmiyor. Bu durum, 2003 ve 2008 yıllarında yapılan Bağ-Kur sicilinden yararlanamayanları mağdur ediyor. Bağ-Kur tescil mağdurları, vergi ödedikleri yılların emeklilik süreçlerine katılmasını talep ediyor.

750 bin kamu işçisinin talepleri neler? 750 bin kamu işçisinin talepleri neler?

Bağ-Kur Tescil Mağdurları Adalet İstiyor!

Bağ-Kur tescil mağdurları bu yaşadıkları adaletsizliğin bir an önce son bulmasını istiyor. Sosyal medya hesabından etkinlik düzenleyen mağdurlar yetkililere seslenerek bu mağduriyetin bir an önce çözülmesini bekliyor. Bağ-Kur tescil mağdurları gerek dilekçelerle gerekse sosyal medya etkinlikleriyle seslerini yetkililere duyurmaya çalışıyor. Bağ-Kur tescil mağdurları emeklilik hakkı için mücadele etmeye devam ediyor.

Geriye dönük Bağ-Kur tescili var mı?

Bağ-Kur sigortalısı olup da 01.10.2008 tarihine kadar kayıt ve tescil işlemlerini yaptırmamış olanlar için sigortalılık başlangıcı 01.10.2008 olarak belirleniyor. Bu durumdaki sigortalıların geçmişe yönelik prim borcu da bulunmuyor. Ancak Tarım Bağkur Sigortalılığı bu kapsamın dışında tutuluyor.