"EYT'de 5.000 prim, 3600 kısmi emeklilik ve staj sigortası torba yasaya girecek mi?" sorusunun yanıtı sorgulanıyor.

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun yaptığı son dakika açıklamasında Bağ Kur affına değindi ve affın daha önceki bağ kur afları gibi olmadığını, bu yapılandırma ve af kanununun bağkurlulara kötü etki edeceğini söyledi.

"7440 Sayılı  yapılandırma (vergi affı) yasası Resmi Gazetede yayımlandı" diyerek açıklamasına başlayan Özgür Erdursun, bunun yüz yılın en kapsamlı affı olduğunu, ancak Bağ kurlulara yüz yılın en büyük kazığı olduğunu söyleyerek, "Yüzyılın en kapsamlı affı Bağ-Kur'lulara yüzyılın kazığı oldu" ifadelerini kullandı.

Gürer'den emekliler için Meclis'e kanun teklifi Gürer'den emekliler için Meclis'e kanun teklifi

Bu yapılandırmanın geçen senelerde çıkan yapılandırmalar gibi olmadığını söyleyen Erdursun, "2018-2020-2021 yapılandırması gibi değil" dedi.

BAĞKUR MAĞDURLARI NE İSTİYOR?

Vergi affının çıkması ancak bağkur mağdurlarının görmezden gelinmesi yüz binlerce vatandaşın mağdur olmasına neden oldu. Mağduriyetlerine çözüm bekleyen bağkurlular, prim gün sayısının eşitlenmesini ve ihya kolaylığı getirilmesini istiyor. Yüzlerce vatandaş 2000 öncesi tescil mağduriyeti giderilmesini ve vergi affına bağkur affının ilave edilmesini bekliyor.

Twitter başta olmak üzere WhatsApp grıplarında mağduriyetlerini dile getiren Bağkur bekleyen binlerce vatandaş, seslerinini duyurmak için büyük bir mücadele gösteriyor. 

Konuya ilişkin net bir açıklama yapıldı. Mağdur bir kitle olarak tıpkı EYT'lilet gibi emekli olmak istiyorlar. Hükümet konuya ilişkin net bir adım atacak mı? Merak konusu....