MHP lideri  Devlet Bahçeli, partisinin Sivas'taki ilk seçim mitinginde konuştu. "2023'e Doğru: Aday Belli, Karar Net" temalı mitingde Bahçeli, "Türkiye düşmanlarıyla düşüp kalkanlar, bizimle olamaz. Terör örgütleriyle iç içe olanlar bizimle aşık atamaz. Türk ve İslam değerlerine şaşı bakanlar bizim yanımıza bile yaklaşamaz." ifadelerini kullandı.

PİR SULTAN ABDAL'IN DEDİ ADNAN YÜCEL'İN ÇIKTI

Konuşmasının bir bölümünde Bahçeli, " Pir Sultan Abdal'ın dediği gibi" diyerek "Bin kez kırdılar dallarımızı bin kez budadılar. Yine çiçekteyiz işte yine meyvedeyiz" dizelerini söyledi.

Ancak Bahçeli'nin Pir Sultan Abdal'ın olduğunu ifade ettiği dizeler 2002'de vefat eden solcu şair Adnan Yücel'in "Yeryüzü Aşkın Oluncaya Dek" şiirine ait çıktı.

Şiirin ilgili kısmı şu şekilde:

Bir inancın yüceliğinde buldum seni 
bir kavganın güzelliğinde sevdim. 
bin kez budadılar körpe dallarımızı 
bin kez kırdılar. 
yine çiçekteyiz işte yine meyvedeyiz 
bin kez korkuya boğdular zamanı 
bin kez ölümlediler 
yine doğumdayız işte,  yine sevinçteyiz. 
bitmedi daha sürüyor o kavga 
ve sürecek 
yeryüzü aşkın yüzü oluncaya dek! 

CHP'Lİ ÖZGÜR ÖZEL'DEN DE BİR PAYLAŞIM GELDİ

Milli Savunma Bakanı Güler: ROKETSAN, Kırıkhan'da silah ve roket sistemleri üretecek bir tesis kuracak Milli Savunma Bakanı Güler: ROKETSAN, Kırıkhan'da silah ve roket sistemleri üretecek bir tesis kuracak

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de konuya ilişkin sosyal medyada paylaşımda bulunarak "Bahçeli'nin Pir Sultan'ın sandığı şiir, faşizme direnişin şairi. Adnan Yücel'in Devamı ise: Saraylar saltanatlar çöker, kan susar birgün, zulüm biter, bu günlerden geriye, bir yarına gidenler kalır, bir de yarınlar için direnenler… Tweet bu kadar. Şiir daha uzun ve güzel." ifadelerini kullandı.