Fidan, Katar'a yapacağı ziyarette Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani ile bir araya gelecek. Yapılacak resmi ziyarette birçok konu görüşülecek. Ayrıca İran ve İsrail savaşının da ele alınacağı düşünülüyor. İran ile görüşen ve Hamas liderlerinin de bulduğu ülke olan Katar bu açıdan kritik öneme sahip.

Son yaşanan olaylarda İran, İsrail'e füze ve kamikaze insansız hava aracı göndermişti. Böylece İran ilk kez kendi topraklarından İsrail'e saldırı düzenlemiş oldu. Devamında ise İran, "saldırı bitti" açıklamasında bulunmuştu. Savaşın devamının gelip gelmeyeceği ise birçok insan tarafından endişeyle merak ediliyor. 

"Türk vatandaşlarına vize başvuruları kapatıldı" iddiaları gerçeği yansıtmıyor "Türk vatandaşlarına vize başvuruları kapatıldı" iddiaları gerçeği yansıtmıyor

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI TARAFINDAN YAPILAN AÇIKLAMA

Dışişleri Bakanlığınca, yapılacak remi ziyarete ilişkin işte o açıklama:

"Sayın Bakanımız, 17 Nisan 2024 tarihinde Katar'a resmi bir ziyaret gerçekleştirecektir. Sayın Bakanımız ziyaret kapsamında, Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani ile görüşecektir. Görüşmede, ikili ilişkilerin yanı sıra Filistin'deki durum ve bölgesel gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunulacaktır."