Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, eylül ayı boyunca ihtiyaç sahibi vatandaşlara verilen destekler hakkında bilgi verdi.

Borsa ne durumda? BIST 100 endeksi güne nasıl başladı? Borsa ne durumda? BIST 100 endeksi güne nasıl başladı?

"23,6 milyon lira ödeme yaptık"

Türkiye Yüzyılı'nda sosyal yardım ve sosyal hizmet alanında güçlü bir vizyona sahip olduklarını belirten Bakan Göktaş, ihtiyaç sahibi vatandaşların her zaman yanlarında olduklarını ifade etti. Göktaş, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Eylül ayında Türkiye Aile Destek Programı kapsamında 4,36 milyar lira ödeme yaptık. Aile odaklı bakım hizmetlerinin güçlendirilmesi amacıyla Evde Bakım Yardımı kapsamında 2,85 milyar lira ödeme yaptık. Eylül ayında 579 milyon lira Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemesi yaptık. Engelli ve yaşlı aylığı kapsamında 3,32 milyar lira, doğum yardımı kapsamında 23,6 milyon lira ödeme yaptık."

Aile Destek Programı Nedir?

Aile Destek Programı, yoksullukla mücadele etmek için tasarlanmış bir yardım programıdır. Bu programda, ailelerin gelir düzeyine göre 850-1250 TL arasında değişen miktarlarda aylık yardım alırlar. Bu yardım, 12 ay boyunca devam eder ve ailelerin temel ihtiyaçlarını karşılamalarına yardımcı olur. Aile Destek Programı, ihtiyaç sahibi ailelere destek olmak ve toplumsal refahı artırmak amacıyla hayata geçirilmiştir.