Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde emekliye müjde verileceğini belirterek Kabine Toplantısı'nı işaret etmişti. Geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen Kabine Toplantısı'nda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın emeklilere müjde açıklaması uzun süredir zam bekleyen emeklileri tatmin etmedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kasım ayının ilk yarısından itibaren emeklilere bir seferliğe mahsus 5'er bin lira ödeneceğini ancak hem emekli olup hem çalışanların ise kapsama dışında olacağını belirtti. 

Türkiye, Rus doğalgazına olan bağımlılığını azaltmak için ExxonMobil ile görüşüyor Türkiye, Rus doğalgazına olan bağımlılığını azaltmak için ExxonMobil ile görüşüyor

Kabine Toplantısı'nın ardından açıklamadan memnun olmayan emekliler tepki gösterirken kazanılmış haklarını istediklerini belirterek maaşlarına zam yapılmasını ve mevcut ekonomik şartlarda çalışmaya devam etmek zorunda kalan emeklilere de ikramiye verilmesini talep etti. 

Emekliler sistemin adil olmasını ve tüm emeklilerin kök maaşına 5000 TL yansıtılmasını talep ediyordu. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan konuya dair yeni bir açıklamada bulundu. Bakan Işıkhan, çalışmayan emeklilere tek seferlik verilecek 5 bin liralık ikramiye ödemesinin, 15 Kasım'ı geçmeyeceğini söyledi.

12,2 milyon emekliyi ilgilendiren ödemelerin bütçeye toplam maliyeti 61 milyar lira olarak açıklanmıştı.