Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun asgari ücret pazarlığı sürerken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan milyonlarca asgari ücretli çalışanı yakından ilgilendiren bir açıklama geldi. 

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun 2024'te geçerli oalcak olan asgari ücret için çalışamalarına devam ederken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan asgari ücrete ilgili önemli açıklama yaptı. 

Asgari ücreti bu hafta içinde duyurmak istediklerinin altını çizen Işıkhan, henüz bir rakamın belirlenmediğini vurguladı. Bu hafta içinde asgari ücretin açıklanacağını söyleyen Işıkhan, 

Toplantı için henüz karar almış değiliz. Ekipler çalışıyor. İnşallah bu hafta içinde açıklamayı arzu ediyoruz . Bir rakam yok, komisyonumuz çalışıyor.

Ümraniye’de İETT otobüsü iş yerinin bahçe duvarına çarptı Ümraniye’de İETT otobüsü iş yerinin bahçe duvarına çarptı

Şu an paylaşacak bir şeyimiz yok çünkü o zaman Asgari Ücret Tespit Komisyonumuza haksızlık etmiş oluruz. Çalışıyorlar. Geldiği zaman da biz 3 taraf olarak yan yana geleceğiz, kararı verip, açıklayacağız."

Bakan Işıkhan, çalışan emekliye 5 bin liralık ikramiye ödemesine ilişkin ise "Bakanlık olarak da çalışmalarımızı hazırladık, Resmi Gazete'ye çıkar çıkmaz. En kısa sürede, biz hazırlıklarımızı yaptık" söyledi.