Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Kur rejiminde herhangi bir değişiklik olmayacak. Yatırımcılara ve ihracata çok güçlü destek vereceğiz” dedi.

Ankara’da düzenlenen basın toplantısı sonrasında açıklama yapan Şimşek, “Yatırımcılarla diyaloğumuz güçlü, Yatırımcı toplantılarını Japonya’dan başlatıyoruz” dedi.

Bakan Şimşek kamuda çalışan memur ve işçilerin maaş artışları için “Bundan sonra ücret düzenlemeleri hedef enflasyona göre yapılacak” ifadesini kullandı.

Bakan Şimşek, Orta Vadeli Program ile ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı.
OVP’ye ilk tepkilerin olumlu olduğunu ifade eden Bakan Şimşek, dezenflasyon programına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın desteğinin tam olduğunu söyledi.

İnfaz koruma memurları özlük haklarında iyileştirme ve güvenlik sınıfına geçmek istiyor! İnfaz koruma memurları özlük haklarında iyileştirme ve güvenlik sınıfına geçmek istiyor!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın programımıza desteği tam; bunu sadece hissetmiyoruz görüyoruz. Programın dış kaynak ayağını çok güçlü olacağına inanıyorum; Birleşik Arap Emirlikleri'nde sonuç yakın. Önce rezervleri güçlendireceğiz, sonra kur korumalı mevduattan çıkış olacak. KKM'den çıkış stratejisini kamuoyuyla daha sonra paylaşacağız. Kur hedefimiz yok, kur rejiminde herhangi bir değişiklik olmayacak" ifadelerini kullandı.