Meclis'te bütçe maratonu devam ederken, emeklilere bir müjdeli haber de Mehmet Şimşek'ten geldi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, milyonlarca emekliyi sevindirecek açıklamayı Meclis'te bütçe görüşmelerinde duyurdu. Enflasyonu düşürmekte kararlı olduklarını belirten Bakan Şimşek, milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren konulardan olan emekli ve asgari ücret zammına ilişkin açıklama yaptı. 

Kütahya'da feci kaza! Ağaca çarpan otomobildeki 2 kişi öldü, 1 kişi yaralandı Kütahya'da feci kaza! Ağaca çarpan otomobildeki 2 kişi öldü, 1 kişi yaralandı

Çalışanları ve emeklileri enflasyona ezdirmeyeceklerini belirten şimşek, yaptığı zam açıklaması ile çalışanları ve emeklileri heyecanlandırdı.

''ENFLASYONU KALICI OLARAK DÜŞÜRECEĞİZ!''

Meclis'te yaptığı açıklamalarda, enflasyonu kalıcı olarak düşüreceklerini belirten Şimşek, ''Büyük ve daha güçlü Türkiye'yi hep birlikte inşa etmek ve milletimizin refahını artırmak için çalışıyoruz. Orta Vadeli Programın ana hedefi enflasyonda kalıcı düşüşü sağlamak. Kararlıyız, enflasyonu kalıcı olarak düşüreceğiz. Enflasyonda ivme kaybı çok net ortadadır. Enflasyonu önümüzdeki yıl yüzde 36'ya 2026 yılında ise tek haneli seviyelere düşürmeyi hedefliyoruz. Gelecek sene yüzde 4 büyüme hedefimiz var. Peki bu büyüme istihdam yatıyor mu? Rakamlara baktığımızda görüyoruz ki istihdam artmış, işsizlik tek hanelere düşmüştür. Bir diğer amacımız cari açığı kalıcı olarak aşağılara çekmektir.'' dedi.

''ÇALIŞANLARIMIZI VE EMEKLİLERİMİZİ HİÇBİR DÖNEMDE ENFLASYONA EZDİRMEDİK''

Emekli ve çalışanlara ilişkin öenmli açıklamalar yapan Bakan Şimşek,  "Çalışanlarımızı, emeklilerimizi hiçbir dönemde enflasyona ezdirmedik, ezdirmeyeceğiz. Sermaye piyasalarını enflasyon düştükçe güçlendireceğiz. Yeşil ve dijital dönüşümü hızlandırıyoruz. Önümüzdeki dönem her şeye rağmen tasarruf harcamalarımızı devam ettireceğiz. Borçlanma maliyetlerimiz geriledi, 'Orta Vadeli Program' işliyor. Vergide temel sorunumuz dolaylı vergi yükünün yüksekliği değil, dolaysız vergi gelirinin yeterli düzeyde olmamasıdır. Vergi mevzuatımızda reform ihtiyacı açıktır ve bu konunda yoğun bir çalışma içerisinde olacağız. Hedefimiz cari açığı kalıcı bir şekilde aşağı çekmektir." şeklinde açıklama yaptı.