Türkiye Bankalar Birliği’nin (TBB) 66. Genel Kurul Toplantısı’nda konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Şimşek, "Parasal sıkılaşmanın muhtemelen sonuna geldik. Yakınız. Yani 2024'ün ikinci yarısından itibaren bir gevşeme olasılığı artmıştır." dedi.

TBMM Başkanı Kurtulmuş'un yeni anayasa diplomasisi sürüyor! İYİ Parti Grubu'nu ziyaret etti TBMM Başkanı Kurtulmuş'un yeni anayasa diplomasisi sürüyor! İYİ Parti Grubu'nu ziyaret etti

Ülkemiz %5,4 Büyüdü

Şimşek, "2022-2023 döneminde ülkemiz reel olarak %5,4 büyüdü. 2023 yılında bütün bu sıkıntılı küresel finansal koşullara rağmen yüzde 4,5 civarında bir büyüme öngörüyoruz." ifadesinde bulundu.

Konuşmasının devamında para politikasında başlatılan sadeleşme ve sıkılaşma adımlarının devam edeceğinede değinen Şimşek sıkılaşma politikası için "Türkiye ekonomisine ilişkin beklentileri olumlu etkilemeye başlamıştır." dedi.

Şimşek, "Ekonomimizde bir yeniden dengeleme ihtiyacı çok açıktır. Politika çerçevemizi bu ihtiyaca göre şekillendiriyoruz. Ekonomi politikalarımızda, şeffaflık, tutarlılık, uluslararası normlara uygunluk temel hedeflerimizdir." ifadelerine yer verdi.