Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nin, "Bazı sosyal medya hesaplarında yer alan 'kredi kartına taksit kaldırıldı iddiası' doğru değildir" başlığı ile yaptığı açıklamasını sosyal medya hesabından paylaşarak iddiaya dair önemli bir açıklamada bulundu.

Akşener,  İYİ Parti kurultayında 'son kez' konuştu: Bir yerlere sırtımızı dayayarak ilerlemedik! Akşener, İYİ Parti kurultayında 'son kez' konuştu: Bir yerlere sırtımızı dayayarak ilerlemedik!

Bakan Şimşek yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

"Piyasalarda tedirginlik ve güvensizlik oluşturmaya yönelik kasıtlı haberler dolaşıma sokulmaktadır. Orta Vadeli Programımızda uygulayacağımız politikaları net bir şekilde ortaya koyduk. Kurala dayalı ve öngörülebilir politikalarımız seçim sonrası dönemde de aynen devam edecektir. Bu çerçevede vatandaşlarımızdan istirham ediyorum; lütfen bizden duymadığınız hiçbir habere itibar etmeyiniz."

DEZENFORMASYONLA MÜCADELE MERKEZİ'NDEN KONU HAKKINDA AÇIKLAMA

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi sosyal medya hesabı üzerinden kredi kartlarına taksit ile ilgili yapılan haberler konusunda bir paylaşımda bulundu. Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nin yaptığı paylaşımda şu ifadeler kullanıldı:

"Bazı sosyal medya hesaplarında yer alan “Kredi kartına taksit kaldırıldı.” iddiası doğru değildir.

Hazine ve Maliye Bakanlığı veya ilgili kuruluşlar tarafından, kredi kartı kullanımlarında taksit uygulamasının kaldırılmasına ilişkin hayata geçirilmiş herhangi bir düzenleme bulunmamaktadır.

Kredi kartları konusunda doğru olmayan bilgiler üzerinden, piyasanın işleyişini bozabilecek mesnetsiz ve spekülatif açıklamalar yapıldığı tespit edilmiştir.

Resmi kurum ve yetkililerin dışında yapılan açıklamalara itibar etmeyiniz."