Bugün Engin Ardıç'ın vefat haberi sonrası Ardıç ailesi üzüntüye boğulurken muhalif kişilerin kimi sessiz kaldı kimi de Ardıç'ın yazılarındaki ifadeleri hatırlatarak hakkında olumsuz yorumlarda bulundu.

Sanatçı ve eski TİP milletvekili Barış Atay da Engin Ardıç hakkında sosyal medya hedsabı üzerinden bir paylaşımda bulundu.

Çürümenin Kitabı: 'Saatler boyunca, başka saatleri bekleriz...’ Çürümenin Kitabı: 'Saatler boyunca, başka saatleri bekleriz...’

Atay, Engin Ardıç hakkında şu ifadeleri kullandı: 

"Engin Ardıç; güce tapınmanın ve kötü biri olmanın tam olarak vücut bulmuş haliydi. Hiç kimse iyi hatırlamayacak. Hatta bir gün hiç hatırlanmayacak."

ENGİN ARDIÇ KİMDİR?

Trabzon'da 1 Şubat 1952'de dünyaya gelen Ardıç, 1976 yılında Boğaziçi Üniversitesi Siyasal Bilimler Bölümünden mezun oldu.

Gazetecilik mesleğine "Tiyatro '70" adlı dergide yazılar yazarak başlayan Ardıç, reklam yazarlığı, BBC Türkçe yayınlar servisi spikerliği, "Cumhuriyet" ve "Politika" gazetelerinde tiyatro ve edebiyat eleştirmenliği yaptı.

"Nokta" dergisinde de bir süre yayın danışmanlığı görevini yürüten ve son olarak Sabah gazetesinde yazan Ardıç, birçok gazetede köşe yazıları yazdı.