Başkan Erdoğan ev sahibi olmak isteyen aileler için müjde verdi. Erdoğan 1 Ağustos'ta gerçekleşen Kabine Toplantısı'nın ardından TOKİ sosyal konutları projesi hakkında konuştu. Erdoğan "Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesini başlatıyoruz. Hazırlıklarımız bitmek üzere" diyerek müjdeyi verdi.

TOKİ dar gelirli aileleri ev sahibi yapmayı amaçlıyor. Erdoğan Kabine Toplantısı'nın ardından  "Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesini başlatıyoruz. Hazırlıklarımız bitmek üzere.

Vatandaşlarımızı kira öder gibi taksitlerle, yerel ve yatay mimari anlayışına göre inşa edilmiş konut projeleriyle ev sahibi yapacağız.

Bakanlıktan yeni düzenleme: Veliler artık okul içerisine alınmayacak Bakanlıktan yeni düzenleme: Veliler artık okul içerisine alınmayacak

Şehit yakınları ve gazilerimiz ile emeklilerimize özel kontenjan ayıracağız. İlk defa evlenen gençlerimiz projede kota sahibi olacak.

Konut projelerinin tamamında yenilenebilir enerji sistemi kullanılacak. Bu adım kiraların da düşmesine yol açacaktır. Konut kampanyasının ayrıntılarını önümüzdeki ay açıklayacağız." açıklamasını yaptı.

Bu sayede ev sahibi olmak isteyen vatandaşlara kolaylık sağlandı.

Başvurular nereden yapılacak?

Başvurular Halkbank ve Ziraat Bankası’nın şubeleri aracılığıyla yapılacak. 

Başvuru şartları neler?

  • 18 yaşını doldurmuş Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması,
  • Toplu Konut İdaresinden konut satın almamış olması ve Toplu Konut İdaresinden konut kredisi kullanmamış olması (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisi hariç)
  • Bir hane halkı adına yani kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları yalnızca bir adet başvuru yapması, gerekmektedir.