Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ikili görüşme gerçekleştirmek üzere gittiği Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakelaropulu bir araya geldi.

Türkiye-Yunanistan ilişkilerine vurgu yapan Başkan Erdoğan, "6 yıl aradan sonra tekrar Atina'da olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Türkiye-Yunanistan Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi toplantımızın Türkiye ve Yunanistan arasında yeni bir dönemin güçlenerek devamına vesile olacağına inanıyorum'' dedi.

Türkiye ile Yunanistan arasındaki ticaret hacminin geliştireceklerinin altını çizen Başkan Erdoğan, ''Bugün geniş bir adeta bakanlar heyeti ile buradayız. Bakanlarımız birbirleri ile muhatapları ile gayet anlamlı bilinçli görüşmeler yapacaklar. Hedef aramızdaki 5,5 milyar dolarlık ticaret hacmini 10 milyar dolara çıkarmak. Bu konuda hangi alanlarda ne gibi adımlar atabiliriz bunları görüşeceğiz. Tabi aramızdaki ön hazırlıkları tüm bakan arkadaşlarımız yapmış vaziyetteler. Bunlarla birlikte imzaları atıp yola çok daha anlamlı, güvenli bir şekilde devam edeceğiz. Bardağın dolu tarafı ile konuşmak öyle zannediyorum ki gelecek için çok daha hayırlı olacaktır,'' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İran'a taziye telefonu Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İran'a taziye telefonu

SAKELAROPULU'DAN TÜRKİYE'YE MESAJ!

Yunanistan Cumhurbaşkanı Sakelaropulu ise açıklamasında, "Trajik olaylar, ortak olan niteliği gösterebildi bize. İki tarafınki de insaniyet duygusudur. İkili görüşmelerimizin daha ileri götürülmesi ve gergin havanın yakın zamanda olumlu gelişmesi ve bu tespit ışığında bize yardımcı olup sağlam zemin sağlamaktadır. Etrafımızda cereyan eden olaylara göz atacak olursak iki ülke olarak beraber çalışmamız, barışa refaha hukuka saygı bazında bu değerleri ileri götürmemiz karşımıza çıkmakta. Her zamankinden fazla ortak siyasi iradeyi geliştirmemiz elzemdir. Çeşitli hususlarda farklı yaklaşımların var olduğunun bilincindeyiz. İlişkileri yürütebilmek, barışı koruyup daha ileri düzeye götürecektir. Sayın cumhurbaşkanı bu düşüncelerle size dost Türkiye halkına barış dileklerimizi iletmenizi rica edeceğim. Yüksek düzeyli iş birliği konseyinin çalışmalarına başarılar dilerim" şeklinde açıklama yaptı.