Batman'da terör soruşturması kapsamında Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) il binasında polis ekiplerince arama yapıldı.

Batman Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ve Çevik Kuvvet ekipleri, DEM Parti il binasında arama yaptı.

Arama sırasında birçok örgütsel doküman, terör örgütü mensuplarının poster ve afişleri ile yasa dışı kitaplar ele geçirildi.

Kütahya'da feci kaza! Ağaca çarpan otomobildeki 2 kişi öldü, 1 kişi yaralandı Kütahya'da feci kaza! Ağaca çarpan otomobildeki 2 kişi öldü, 1 kişi yaralandı

Aramanın ardından polis ekipleri il binasından ayrıldı.

DEM PARTİ'DEN DAYANIŞMA ÇAĞRISI

DEM Parti Batman İl Örgütünün sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Şuanda yüzlerce polisle il binamızda korsan bir baskın düzenleniyor! Seçimlerde yenilen AKP-MHP faşizmi yine Kürtlere ve Kürdün partisine saldırarak kaçınılmaz sonunu ertelemek istiyor! Tüm halkımızı partilerini sahiplenmek üzere il binamız önüne dayanışmaya bekliyoruz! Batman iradene sahip çık!”

Bu arada DEM Parti Genel Merkezi baskının bir ihbar nedeniyle gerçekleştiğine dair duyumları olduğunu ancak ihbarın içeriğinin henüz bilinmediğini açıkladı.

Editör: Elif Zülfigaroğlu