2019 yılında yürürlüğe giren kanunla kalıcı olarak uygulanmaya başlayan bedelli askerlikte 28 gün kışla şartı, cezalar, yeni başvuru hakkı olmaması ve yüksek ücret gibi birçok madde vatandaşların mağdur olmalarına neden oluyor. 

Bedelli askerlik uygulamasında en çok tartışmalara yol açan konu da 28 gün kışla şartı olması oldu. Mevcut ücretleri fazla bulan yüz binlerce bedelli askerlik adayı, ödedikleri ücretin yanı sıra 28 gün boyunca kışla zorunluluğuna da tepki gösteriyor. 

Günümüz ekonomik şartlarında geçim sıkıntısı birçok insanı esir almışken zorunluluktan ya da tercihen bedelli askerliğe başvuran birçok aday mevcut işlerini kaybetme ve maddi sıkıntıya düşme ihtimalleriye karşı karşıya kalıyor. 

Gurbetçilere büyük taviz!

Bedelli askerliğe başvuran binlerce gurbetçi 28 gün kışla şartına dahil olmadan uygulamadan yararlanırken Türkiye'de ikamet eden vatandaşların zorunlu olarak kışlada eğitim alması tepkilere yol açtı. 

Köpeklerin saldırısına uğrayan 72 yaşındaki kadın hayatını kaybetti Köpeklerin saldırısına uğrayan 72 yaşındaki kadın hayatını kaybetti

Türkiye'de yaşayan yüz binlerce vatandaş bedelli askerlikte 28 gün şartı nedeniyle mağdur edilmeye, özel sektörde çalışanlar işlerini kaybetme ihtimaliyle karşı karşıya kalıyor. 

Yaşanan bu eşitsizliğin ve bedelli askerlik maddeleri nedeniyle ortaya çıkan birçok olumsuzluğun ortadan kaldırılması için yetkililere seslenmeye devam eden bedelli askerlikte 28 gün kışla şartı mağdurları çözüm bekliyor.