Bedelli askerliğin bir parçası olan 28 günlük kışla şartı tartışmalara neden olmaya devam ediyor. 28 günlük kışla şartı mevcut ekonomik şartlarda birçok insan için büyük bir endişe kaynağı oluyor. Bu yüzden bedelli askerlikten yararlanmak isteyen gençler 28 gün şartının kaldırılmasını talep ediyor.

2019 yılında kalıcı olarak uygulanmaya başlayan bedelli askerlikle ilgili birçok madde; 28 günlük kışla şartı, cezalar, yeni başvuruların olmaması ve yüksek ücretler gibi problemler uygulamadan faydalanmak isteyen gençlerin mağduriyetine neden oluyor.

Bedelli askerlikten yararlanabilmek için kışla şartının kaldırılmasını talep eden gençler, yüksek fiyatlarında kendilerini olumsuz yönde etkilediğini belirtiyorlar. Bunun üzerine 28 gün boyunca kışlada bulunma şartından ötürü mevcut işlerinide kaybetme ihtimali ile karşı karşıya kalıyorlar.

28 Gün Sınırı Kalkacak mı?

Günümüz ekonomik koşullarında bedelli askerlikteki yüksek fiyatlar ve kışla şartı gençleri mağdur etmeye devam ediyor. Maddi zorluklar yaşama ihtimaliyle karşı karşıya olan gençler 28 gün sınırının kaldırılmasını talep diyor.  

Bedelli askerlik hizmetini yerine getirmek isteyen gençler, çalışma hayatlarına ara vermek istemeyerek kışla şartının kaldırılmasını istiyor. Böylece, bedelli askerlik hizmetini yapmak isteyen her kesimin daha rahat başvurabileceği bir sistem oluşabileceği düşünülüyor. Bu nedenle bedelli askerlik düzenlemelerinin yeniden gözden geçirilmesinin gerekliliğini de vurguluyorlar.

EMADDER adına 'kademeli emeklilik' TBMM'de yankılandı! EMADDER adına 'kademeli emeklilik' TBMM'de yankılandı!

Konuya dair yetkililerden henüz bir açıklama gelmedi. Ancak yeni yasama yılının başlamasıyla birlikte kışla şartının tekrar gündeme geleceği tahmin ediliyor. Hükümetin ekonomik refahını korumak için politikaları gözden geçireceği düşünülüyor.