Uzun süredir Türkiye gündemini meşgul eden ve eğitimi çok derinden etkileyen 'atama bekleyen öğretmenler' sorunu günden güne büyümeye devam ediyor. Atamaların yetersizliği nedeniyle KPSS'den yüksek puan alsalar bile atanamayan öğretmenler artık sabırlarının kalmadığını belirterek yetkililere sesleniyor.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den ''Öğretmen Atama'' açıklaması! Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den ''Öğretmen Atama'' açıklaması!

En verimli yaşlarında yıllarca KPSS ve atama stresi yaşayan beden eğitimi öğretmenleri de hayallerini kurduğu mesleklerini icra etmek için atama bekleyen öğretmenlerden. Uzun süren eğitimlerinin ardından atanarak mesleklerini yapmak isteyen beden eğitimi öğretmenleri atamaların yetersizliği nedeniyle hayal kırıklığı yaşıyor.

Beden öğretmenleri derslerinin boş ders olarak görülmesine tepki gösterirken ilkokul döneminden itibaren derslere girmek istediklerini belirtiyorlar. 

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu'nun verdiği sözü tutmasını isteyen beden eğitimi öğretmenlerinin talepleri şöyle sıralandı.

  • İlkokullardaki beden eğitimi dersine, özel okullarda olduğu gibi beden eğitimi ve spor öğretmenleri girmeli. 
  • 2-8 bin civarı norm açığımız varken bu açık ücretli öğretmenlerle değil, alanın uzmanı öğretmenlerle kapatılmalı. 
  • Azalan kontenjan sebebiyle 75-80 gibi yüksek puanlarla açıkta kalıyoruz, çocuklarına kavuşmak isteyen binlerce öğretmen bu yanlıştan dönülmesini bekliyor. 
  • Spor bakanı Mehmet Kasapoğlu 2019 yılındaki yaptığı açıklamada ‘İlkokullardaki Beden Eğitimi dersine Beden Eğitimi öğretmenlerinin girmesi için çalışmalarımızı yürütüyoruz’ demişti. Bu bağlamda verilen sözlerin tutulmasını bekliyoruz.