Evlilik dışı ilişkisiyle birlikte fotoğrafları sosyal medyaya sızdırılan Şefik Çakıcı “Konuyla ilgili fazla söyleyecek bir şey yok. Yarın istifamı vereceğim.” açıklamasında bulunmuştu.

Kartal’da kadın cinayeti: Ailesini arayıp ’intihar etti’ dedi! İfadesi ortaya çıktı Kartal’da kadın cinayeti: Ailesini arayıp ’intihar etti’ dedi! İfadesi ortaya çıktı

Kendisiyle uğraşanların savcılıkta ortaya çıkacağını söyleyen Çakıcı, istifasını şu ifadelerle duyurdu:

“20 yıllık siyasi hayatımda annelerimizin ninelerimizin gözyaşı oldum, çocuklarımızın gülüşü oldum, hastanedeki hasta, okuldaki öğrenci, sanayideki işçi oldum. Gece-gündüz çalıştım sizlerin o yüzünü ak etmek için. Dimdik gezdirmek için gece gündüz çalıştım. Cumhurbaşkanımızla yol yürümekten gurur duydum.

AK Partili olmaktan gurur duydum. Bu meydanlarda ve sokaklarda yüz yıl geçse de sizlerin eserleri konuşulacak, bu meydan konuşulacak. Sizleri anlıyorum size yakışmadı, bana da yakışmadı bu ayrılış. Ama ben sizlere yanlış yapmadım, 6 ay öncesinden gerçek olmayan hesaplarla sahte hesaplarla kirletmeye başlayan bir sürecin sonuna geldim. Milletvekilimiz, il başkanımız, yerel yönetimler başkanlığımızda istişareler sonucunda partimi düşünerek, Boyabat'ı düşünerek, sizleri düşünerek istifa kararı alıyorum.”