Uzun zamandır yetkililerin verdiği kadro sözlerinin yerine getirilmesini bekleyen belediye şirket işçilerinin kadroya geçirilmesi konuşulurken yetkililerin etkili bir adım atmaması mağduriyet yaşayan belediye şirket işçilerinin tepkisini çekmeye devam ediyor.

Zorlaşan yaşam koşullarından dolayı maddi ve manevi sıkıntı yaşayan belediye şirket işçileri, aynı işi yaptığı kadrolu kişilerle eşit haklara sahip olmak istiyor. Kadrolu çalışanlarla aynı işi yaptıklarını belirten belediye şirket işçileri yaşadıklarının adaletsizlik olduğunu belirterek norm kadroya geçmeyi talep ediyor. 

Günümüzde belediye şirket işçilerinin kadrosuz olmasının büyük haksızlık olduğunu belirten işçiler yaşadıkları mağduriyeti yetkililerin görmemesine de tepki gösteriyor. Haklarını almak için iş dışında da mesai harcayarak gündeme damga vuran belediye şirket işçileri kadro taleplerinde kararlı. 

DİSK'ten Taksim çağrısı! 1 Mayıs bildirilerini Beşiktaş'ta dağıttılar DİSK'ten Taksim çağrısı! 1 Mayıs bildirilerini Beşiktaş'ta dağıttılar

Kadroya alınmayı bekleyen belediye şirket işçilerine de birçok siyasiden destek geliyor. Gelecek Partisi Grup Başkanvekili İsa Mesih Şahin de sık sık belediye şirket işçilerine destek paylaşımında bulunurken konuyu Meclis'e taşıdı. 

Şahin, Meclis konuşmasında şu ifadelere yer verdi: 

696 sayılı KHK ile kamuda çalışan taşeron işçiler kadrolu haline geldi ama belediyede çalışan işçilerimiz bundan yararlanamadı. Burada büyük sorun var. Özlük hakları yok bu insanlarımızın, tayin hakları yok, asgari ücret seviyesinde maaş alıyorlar. Bu konu da çözülmelidir. Belediye taşeron işçilerimize de kadro hakları verilmelidir.