2010 yılında kamuda çalışan taşeronlara kadro verilirken, belediyedeki taşeron işçiler de belediyelerin şirketlerinde istihdam edildi. Yani belediyede çalışan taşeron işçilere kadro verilmedi. Bununla birlikte büyük bir ayrımcılığa ve haksızlığa uğrayan belediye şirket işçilerinin mağduriyeti günden güne artmaya devam ediyor.

Özüpak emekliler adına seslendi: Hakkımızı almaya geliyoruz Özüpak emekliler adına seslendi: Hakkımızı almaya geliyoruz

Daha önce 696 sayılı KHK ile kamuda çalışan taşeron işçilerden merkezi idarede bulunanlar, doğrudan kadroya geçirilirken belediyelerde çalışan taşeron işçileri, belediye şirketlerine aktarıldı. Bu durum birçok eşitsizliği de beraberinde getirdi. Örneğin belediye işçileri kamu işçisi olmasına rağmen kamuda çalışan işçilerin yararlandığı, 52 günlük ilave tediye hakkından yararlanamıyor.

ÇALIŞMA HAKKINA AYKIRI ÇALIŞTIRILITORLAR!

Bunun üzerine yaşadıkları adaletsizliğin son bulmasını isteyen belediye şirket işçileri, Taşeron Belediye İşçileri Birliği (TABİB) çatısı altında örgütlenerek yetkililere çağrıda bulunmaya başladı. Norm kadro bekleyen binlerce belediye şirket işçisi, Anayasa’da güvence altına alınmış olan çalışma hakkına ve eşitlik ilkesine aykırı bir şekilde çalıştırılıyor. Yaşadıkları bu haksızlıkları çeşitli mecralarla yetkililere bildiren belediye şirket işçileri mücadelerine devam ediyor.