Daha önce 696 sayılı KHK ile kamuda çalışan taşeron işçilerden merkezi idarede bulunanlar, doğrudan kadroya geçirilirken belediyelerde çalışan taşeron işçileri, belediye şirketlerine aktarıldı. Sonuç olarak, 450 bin işçiye kadro verilmedi. Bunun üzerine yaşadıkları adaletsizliğin son bulmasını isteyen belediye şirket işçileriTaşeron Belediye İşçileri Birliği (TABİB) çatısı altında örgütlenerek yetkililere çağrıda bulunmaya başladı.

Staj ve çıraklık sigortası mağdurları için EYT yolda! 3 maddelik kanun teklifi TBMM’de Staj ve çıraklık sigortası mağdurları için EYT yolda! 3 maddelik kanun teklifi TBMM’de

14 Mayıs seçimlerinin ardından tüm gözler 28 Mayıs'a çevrildi. Kadro bekleyen binlerce belediye şirket işçisi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgi'in kadro ile ilgili yaptığı açıklamaya dikkat çekerken yaşadıkları adaletsizliği tekrar gündeme getirdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, açıklamasında " Onların problemlerini kasım ayında ya da daha erken çözmüş olacağız. 90 bin işçinin kadroya alınması için çalışmalarımız sürüyor." ifadelerini kullanmıştı.