2017 yılında çıkarılan 696 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile taşerondan belediye şirketlerine geçirilen işçiler, artan ekonomik krizle birlikte zorlaşan yaşam koşullarından kurtulmak için kadroya alınmayı, eşit işe eşit maaş ve eşit hak verilmesini ve yetkililerin verdiği kadro sözlerinin yerine getirilmesini bekliyorlar. 

4D statüsünde kadroya geçmek istediklerini belirterek sosyal medya başta olmak üzere birçok mecrada yetkililere seslenmeye devam ediyor.

Kadro bekleyen taşeron belediye şirket işçileri seçim öncesi bu mağduriyetin giderilmesini talep ediyor. Twitter'da etkinlik düzenleyen vatandaşlar yetkililere seslenerek bu mağduriyetin bir an önce çözülmesini istiyor. Başta Cumhurbaşkanlığı ve CİMER olmak üzere, ilgili makamlara yazdıkları dilekçe ve mektuplarla yaşadıkları sorunları anlatan taşeron belediye şirket işçileri kadro hakkı için mücadele etmeye devam ediyor. 

Kadro bekleyen taşeron belediye şirket işçileri Twitter'da bir araya gelerek #BİTinOyuKADROverene etiketiyle yetkililere seslendi. Kadro bekleyen taşeron belediye şirket işçileri kadro verilmesinin seçimlerde kullanacakları oy üzerinde çok etkisi olduğunu belirtirken yaklaşan seçimde taşeron belediye şirket işçileri ve ailelerinin kullacağı oyların büyük bir önem teşkil ettiği bir kez daha gözler önüne serildi. 

Kışlasız ve cezasız bedelli askerlik müjdesi gelecek mi? Kışlasız ve cezasız bedelli askerlik müjdesi gelecek mi?

Meclis'in seçim gündemi nedeniyle kapanmasına günler kalmışken uzun zamandır kadro için mücadele eden binlerce taşeron belediye şirket işçisinin mağduriyetinin giderip giderilmeyeceği ise merak konusu oldu.