2010 yılında kamuda çalışan taşeronlara kadro verilirken, belediyedeki taşeron işçiler de belediyelerin şirketlerinde istihdam edildi. Yani belediyede çalışan taşeron işçilere kadro verilmedi. Bunun üzerine yaşadıkları adaletsizliğin son bulmasını isteyen belediye şirket işçileriTaşeron Belediye İşçileri Birliği (TABİB) çatısı altında örgütlenerek yetkililere çağrıda bulunmaya başladı.

CHP'ye geçen Bayrampaşa Belediyesi'nde işçi kıyımı: 33 işçi SMS ile işten çıkarıldı CHP'ye geçen Bayrampaşa Belediyesi'nde işçi kıyımı: 33 işçi SMS ile işten çıkarıldı

"Belediye şirket işçileri de kamu işçisidir"

Haklarını isteyen binlerce belediye şirket işçisi, günden güne artan mağduriyetlerine çözüm bulunmasını istiyor. Peki çalışma hakkına ve eşitlik ilkesine aykırı bir şekilde çalıştırılan belediye şirket işçileri tam olarak ne istiyor? İşte talep edilen o maddeler...

  • Kamuda sözleşmeli, geçici, ücretli personel istihdamı yerine, kadrolu güvenceli istihdam sağlanmalıdır.
  • Belediye şirket işçileri kamu hizmeti yapmaktadır. Bu nedenle tüm belediye işçileri haklar konusunda eşit olmalı ve belediye şirket işçilerine de kadro ve ilave tediye hakkı verilmelidir.
  • İş güvencesi hakkı tüm çalışanları kapsayan bir hak olarak yeniden düzenlenmelidir. Eşit iş yapan kamu çalışanları arasında mali, sosyal ve özlük farklılıkları giderilmelidir.
  • 5393 sayılı Belediye Kanunu’ndaki norm kadro sınırlamaları kaldırılmalıdır.
  • Güvenceli iş sağlanmalıdır, keyfi işten atmalar durdurulmalı işten atılanlar işe iade edilmelidir.