Belediye şirket işçileri, her seçim öncesinde verilen taşerona kadro sözünü, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye, 600 bin belediye şirket işçilerine verdiği sözü bir kez daha hatırlattı. ''Belediye şirket işçilerine  alayına kadro dediniz''

MHP lideri Bahçeli: Cumhurbaşkanlığı sistemi gelip geçici bir heves  değildir - 21.11.2023, Sputnik Türkiye

Belediye şirket işçilerine  işçilerine yönelik, her seçimden önce kadro sözü verilmesine rağmen, hükümetin konuya yönelik çalışma başlatmaması taşeron işçileri mağdur etti. Meydanlarda gerçekleştirdikleri mitinglerde  taşeron olarak çalışmanın büyük haksızlıklara sebep olduğunu dile getiren vatandaşlar, eşit işe eşit maaş taleplerini bir kez daha yineledi.

Taşeron işçilere müjde beklenen karar yasallaştı haberi. Son Dakika Ankara  haber başlıkları ve gelişmeler - Ağrı Hürses

Türker Ateş'ten kademeli emeklilik çağrısı: 1 gün ile 17-20 yıl geç emeklilik olmaz Türker Ateş'ten kademeli emeklilik çağrısı: 1 gün ile 17-20 yıl geç emeklilik olmaz

2018'den bu yana Bakanlık tarafından sözlerin tutulacağına dair açıklamaların olmasına rağmen, mağduriyetin çözülmesine yönelik henüz bir çalışma başlatılmaması, binlerce belediye şirket işçisinin tepkisine sebep oldu.

Hükümet 1 milyon demişti; sadece 420 bin taşeron işçi kadroya alındı

VEDAT IŞIKHAN TAŞERONA KADRO İÇİN NE DEMİŞTİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, taşerona kadro getirilmesi hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulunmuştu. Kendisine yöneltilen bir soruyu cevaplayan Bakan Işıkhan, taşerona kadro çalışmaları için Meclis'in yeni yasama yılını işaret ederken yeni soru önergesine verilen cevapta çalışmaların devam ettiğini söyemişti. Taşeron işçilerin kadroya geçirilmesi için çalışmalar başlatılacağını söyleyen Işıkhan şunları kaydetti:

Sosyal Güvenlik Kurumu

"2023-2024 yıllarını kapsayan "Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Anlaşma Protokolü"nde yer alan "696 Sayılı KHK Kapsamı Dışında Bırakılan Kamu Taşeron İşçilerinin Daimi Kadroya Geçirilmesi" maddesi uyarınca 696 sayılı KHK kapsamı dışında bırakılan alt işveren işçilerinin (taşeron) belediye şirketlerinde istihdam edilmesi ile ilgili çalışmalara devam edilmektedir"dedi.

BELEDİYE ŞİRKET İŞÇİLERİNDEN DEVLET BAHÇELİ'YE ÇAĞRI!

Belediye şirket işçilerine her seçimden önce  verilen kadro sözünü hatırlatan mağdurlar, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 600 bin belediye şirket işçilerine verdiği sözü hatırlatarak, verilen sözlerin yerine getirilmesini istedi.

MHP Lideri Devlet Bahçeli'den yüzde 50+1 açıklaması: Sistemin aksayan  yönleri varsa düzeltilmelidir - PolitikYol.com | Yorum, Analiz, Haber Sitesi

Verilen sözlerin tutulmasını bir kez daha hatırlatan işçiler, ''Sayın Devlet Bahçeli, seçimlerden önce 600 bin belediye şirket işçilerine alayına kadro dediniz ama maalesef  sözler unutuldu 600 bin belediye şirket işçileri kadrosuz asgari ücretle sefaletle yasiyorbizleri belediye başkanı 2 dudağı arasında bıraktınız 69bin işçi işten atıldı,'' diyerek işçiler tarafından verilen sözler bir kez daha hatırlatıldı.