Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, taşerona kadro düzenlemesi için önemli açıklamalarda bulundu. Peki, Belediye şirket işçisi, uzman çavuş, TYP'lilere kadro verilecek mi? Taşerona kadro çıkacak mı, var mı? Açıklama geldi....

BAKAN BİLGİN: "ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEMDE ÇÖZECEĞİZ"

Taşeron düzenlemesi kapsamında kalan ve kadroya geçmeyi bekleyen işçilerin durumuna da değinen Bilgin, "Çözemediğim bir dosya kaldı. Taşeron işçi meselesi. Asıl işte taşeron olmaz. Bu önümüzde. Önümüzdeki dönemde onu çözeceğiz." ifadelerini kullandı.

TAŞERONA KADRODA SON DURUM 2023 | 90 bin taşerona kadro Meclis'e geldi mi,  ne zaman

"Küçük işletmelerde çalışanlar hem emekçi hem sermayedar. Bu işletmelerin sahipleri için büyük işletmelerin emeklilik şartlarını geçerli sayamayız. Dolayısıyla mikro işletmelerde prim gününü yeniden düzenlemek lazım. Bu da önümüzde. Bütün hazırlıklar bitmiş, ilk fırsatta yapacağımız düzenlemelerden biridir. Esnafımıza, tüccarımıza verdiğimiz sözdür.

Taşerona kadro son dakika haberleri 2023: Çalışma son adımda! 90 bin taşerona  kadro ne zaman, kimleri kapsıyor, şartları neler? - Fotohaber - Yaşam

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay'ı AK Parti Genel Merkezi'nde kabul etti. Atalay görüşmeye ilişkin, "Ülke seçim atmosferinde ama bizim konumuz 700 bin işçinin kamu sözleşmesi var. Ana başlık oydu. Cumhurbaşkanının yaklaşımı iyi olduğu için Çalışma Bakanlığına talimat verdi, şimdi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile görüşeceğiz." dedi.

Taşerona kadro son dakika haberleri 2023: Çalışma son adımda! 90 bin taşerona  kadro ne zaman, kimleri kapsıyor, şartları neler? - Fotohaber - Yaşam

"700 BİN İŞÇİNİN KAMU SÖZLEŞMESİNİN BİTMESİNİ İSTİYORUZ"

Başkan Erdün Atalay, "seçimden evvel 700 bin işçinin kamu sözleşmesinin bitmesini istiyoruz. Gündem, geçici işçi, kamu sözleşmesi ve taşeron işçilerin kadroya geçmesi" diye konuştu.

Gürer'den emekliler için Meclis'e kanun teklifi Gürer'den emekliler için Meclis'e kanun teklifi

TAŞERONA KADRODA SON DURUM 2023 | 90 bin taşerona kadro Meclis'e geldi mi,  ne zaman

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, taşerona kadroyu tekrar gündeme taşıdı.Kapsam dışında kalan taşeron işçilerin kadro sorunun devam ettiğini belirten Atalay, "Çalışma hayatıyla ilgili taleplerimizin tamamına yakını halloldu. KİT'lerdeki taşeronlar ile kamuda kapsam dışında kalan taşeron işçilerin kadro beklentisi devam ediyor." dedi.

Taşerona kadro Meclis'e ne zaman geliyor, şartları neler ve kimleri  kapsıyor? - Kocaeli Gazetesi

Henüz Uzman çavuş, TYP ve belediye şirket işçisi için kadro söz konusu değil. Resmi açıklamalar geldiğinde haberimize eklenecektir.