Suriye Resmi Haber Ajansı SANA, Dışişleri Bakanlığı'ndan bir kaynağa dayandırdığı haberinde, "Suriye Arap Cumhuriyeti, karşılıklılık ilkesine uygun olarak ve Ukrayna hükümetinin bu konudaki kararına cevaben Ukrayna ile diplomatik ilişkilerini kesmeye karar verdi " dedi.

Suriye rejimi Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Şam'ın ana müttefiki Rusya'ya bir destek gösterisi olarak görülen bir hareketle Ukrayna ile diplomatik ilişkileri kestiğini söyledi . Suriye devlet haber ajansı SANA, Dışişleri Bakanlığı'ndan bir kaynağa dayandırdığı haberinde, "Suriye Arap Cumhuriyeti, karşılıklılık ilkesine uygun olarak ve Ukrayna hükümetinin bu konudaki kararına cevaben Ukrayna ile diplomatik ilişkilerini kesmeye karar verdi Ukrayna hükümetinin,2018'den bu yana, Kiev'deki Suriye büyükelçiliğinde çalışan Suriyeli diplomatların oturma vizelerini yenilemeyi reddettiği için Suriye ile ilişkileri fiilen kestiğini de sözlerine ekledi.

Kenya'da askeri helikopter düştü: Genelkurmay Başkanı ve 10 asker öldü Kenya'da askeri helikopter düştü: Genelkurmay Başkanı ve 10 asker öldü

Suriye açıklaması, Rusya , Türkiye ve İran liderlerinin savaşın parçaladığı Suriye'deki durumu görüşmek üzere Tahran'da bir zirve düzenlemesinden bir gün sonra geldi. Rusya, Suriye rejimi lideri Beşar Esad'ın 2011'de yönetimine karşı çıkan bir ayaklanmadan bu yana

ana destekçisi oldu . 29 Haziran'da Suriye rejimi, Ukrayna'nın doğusundaki Rus yanlısı ayrılıkçı bölgeler Luhansk ve Donetsk'in " bağımsızlık ve egemenliğini " tanıdığını duyurdu. Luhansk ve Donetsk, daha geniş Donbass bölgesinin bir parçası. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin , Şubat ayı sonunda Ukrayna'ya yapılan saldırıdan kısa bir süre önce, iki ayrılıkçı bölgeyi bağımsız "halk cumhuriyetleri" olarak tanıdı.

Bu haberde kaynak ANews'tir.