Süper Lig'de bu sezon şampiyonluk yarışına erken veda eden Beşiktaş'ta gelecek sezonun transfer çalışmaları başladı. 

Beşiktaş'ın gündeminde Halil Dervişoğlu var. Gelecek sezonla ilgili Beşiktaş'ın planlarına dahil olan DervişoğlU'yu kadrosuna dahil etmek için kolları sıvadı. Sözleşmesi bitecek 14 oyuncudan doğacak boşluk nedeniyle kadrosuna 4-5 takviye yapmak isteyen siyah-beyazlılar, 60 kişilik bir liste oluşturdu.

Beşiktaş'tan Halil Dervişoğlu hamlesi geldi

Yönetici Erdal Torunoğulları daha önce Londra'ya gidip görüştüğü Brentford yöneticileriyle bir kez daha temas kurdu ve "Halil'in Brentford'da kulübede kalması yerine Şampiyonlar Ligi'nde oynaması herkes için bir kazanç olacaktır" diyerek kulübünü ikna etmeye çalıştı. Halil'in Beşiktaş'a transferiyle ilgili 1-2 içinde sürpriz gelişmelerin yaşanmasını beklendiği alınan bilgiler arasında yer alıyor. 

Sabah'ın derlediği habere göre listede hem forvet hem de kanat oynayabilen bir yerli isim de yer alıyor. Bu doğrultuda G.Saray'da kiralık olarak forma giyen Halil Dervişoğlu yeniden Kartal'ın radarına girdi.

Orman Genel Müdürü Karacabey'den değerlendirme: Önüne geçilemeyecek bir felakete dönüşebiliyor Orman Genel Müdürü Karacabey'den değerlendirme: Önüne geçilemeyecek bir felakete dönüşebiliyor

TEKLİF SEZON SONUNDA YAPILACAK

Bonservisi Brentford'ta olan 22 yaşındaki oyuncunun satın alma opsiyonu bulunmuyor. Ancak Cimbom transferinde önceliğe sahip. Brentford, başka bir takımdan teklif gelmesi halinde bunu G.Saray'a iletecek ve öncelik tanıyacak. Beşiktaş ise oyuncunun ezeli rakibindeki durumunu yakından takip ediyor. Sezon sonu sarı- kırmızılıların bir hamle yapmaması durumunda Kartal, İngiliz ekibine resmi teklifle gidecek.

Galatasaray Halil Dervişoğlu için kararını verdi

Galatasaray'da kiralık forma giyen Halil Dervişoğlu vasat performas sergileyerek Galatasaray teknik heyetinin tepkisini aldı. Alınan duyumlara göre saha içi performansının yanı sıra yüksek tansiyonda geçen maçta takımını sahiplenmediği ve takım adına büyük önem taşıyan karşılaşmada umursamaz tavırları ile hedefteki isim olmuştu. 

Galatasaray’ın kazandığı ve galibiyeti getiren penaltıda saha içinde, kulübede olan tüm futbolcular, personel ekibi heyecan, sevinçle tepki gösterirken Halil’in hareketsiz, suratı asık şekilde kulübede oturması da sosyal medyada Galatasaray taraftarlarından büyük tepki çekti.

Galatasaray teknik heyeti ve yönetimi Halil Dervişoğlu’nun ‘aidiyet’ duygusunun zayıfladığı ve yetersiz noktada olduğunu düşünüyordu.

Galatasaray, Brentford kulübü ile bonservisi adına masaya oturmayıp sezon bitimi ile birlikte Halil ile vedalaşma kararı aldı.