Bilecik'te Vezirhan Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri, Bilecik-Sakarya kara yolu 2'nci tünel mevkisinde, yol kenarında hareketsiz yatan köpekler olduğu ihbarı sonrası harekete geçti.

İhbarın ardından yapılan incelemede 14 köpeğin öldüğü, 1 köpeğin ise yaralı olduğu tespit edildi. Yaralı köpek tedavi altına alınırken, olay ile ilgili soruşturma başlatıldı.

Bilecik Valiliğinden yapılan açıklamada, Vezirhan beldesi Tüneller mevkisinde ölü köpeklerin olduğu ihbarı üzerine jandarma ekiplerinin bölgeye gittiği belirtildi.

'Bozdoğan-32' operasyonlarıyla teröre bir darbe daha! Bombalı saldırı hazırlığı yapan DEAŞ'lı yakalandı 'Bozdoğan-32' operasyonlarıyla teröre bir darbe daha! Bombalı saldırı hazırlığı yapan DEAŞ'lı yakalandı

Vezirhan Karakol Komutanlığı ekiplerinin yol kenarında 14'ü ölü, biri yaralı 15 köpeğin bulunduğunu tespit ettiği duyurulan açıklamada, İl Jandarma Komutanlığı Olay Yeri İnceleme ve Çevre Koruma ile Tarım ve Orman İl Müdürlüğü görevlilerince inceleme başlatıldığı ifade edildi.

Açıklamada ayrıca olaya ilişkin cumhuriyet savcısının talimatıyla adli soruşturma başlatıldığı bilgisine yer verildi.Kulak küpeleri bulunmayan köpeklerin sahipsiz olduğu, ölüm nedenlerinin belirlenmesi amacıyla örnekler alındıktan sonra gömüldüğü, yaralı olanın ise tedavisinin sürdüğü öğrenildi.

Valilikten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bir vatandaşımızın yol kenarında ölü köpekler olduğunu beyan etmesi üzerine yapılan incelemede, yol kenarında 14 ölü, 1 yaralı köpek tespit edilmiştir. Bahse konu bölgeye olay yeri inceleme timi, çevre koruma timi ve Tarım İl Müdürlüğü ekipleri sevk edilmiştir. Konuyla ilgili Cumhuriyet Savcısının talimatıyla adli tahkikata başlanılmıştır. Gelişmelerden kamuoyumuz bilgilendirilecektir.''

Olayla ilgili soruşturulma başlamışken sosyal medya kullancıları da tepki gösterdi. Olayın katliam olduğunu belirten kullanıcılar faillerin bir an önce bulunmasını istedi.