Kanada’daki McGill Üniversitesi’nden araştırmacılar, aldatılan kişilerin acı hatıralarını köreltmek için ilginç bir yöntem geliştirdi. Araştırmada, genellikle yüksek tansiyon, migren ve anksiyete bozuklukları için reçete edilen propranolol adlı bir beta-bloker kullanıldı. Beta-bloker, kalbin çalışma yükünü azaltan ilaçlar türü olarak niteleniyor. Sonuçların ümit vaat edici olduğu açıklandı.

BELİRTİLER GEÇİYOR

Deneklere ilk olarak travmatik anılarını yazmaları ve daha sonra belirli bir dozda propranolol almaları istendi. Katılımcılar yazdıkları anıları ilacı aldıktan sonra yüksek sesle okumaya başladı.

Bu esnada katılımcıların hissettiği terleme, titreme ya da gerginlik gibi stres kaynaklı belirtiler de not edildi. 55 kişiden 48’i propranolol alarak anılarını yüksek sesle okudukları 5 seansı tamamladı. Daha sonra araştırmacıların verdiği anketleri doldurdu.

TÜVTÜRK'te önemli değişiklik: Bazı araçlar için muayene zorunluluğu kalktı TÜVTÜRK'te önemli değişiklik: Bazı araçlar için muayene zorunluluğu kalktı

48 kişiden 35’i, travmayla ilgili belirtilerde iyileşme gözlemlediklerini bildirdi. Anketler, bu semptomlardaki iyileşmelerin 4 ay kadar sürdüğüne dair kanıt sağladı.