Mülakatsız atama ile staj ve çıraklık mağdurları sosyal medyada çok konuşuldu! Mülakatsız atama ile staj ve çıraklık mağdurları sosyal medyada çok konuşuldu!

Atama bekleyen bilişim teknojileri öğretmenleri, bilişim teknolojileri ve yazılım dersinin Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yeteri kadar önemsenmediğine dikkat çekti. 

Geleceğin mesleği olarak görülen ve büyük umutlarla başlanan bölümlerinden mezun olan on binlerce öğretmen, verilen kontenjanlar ile büyük bir mağduriyet yaşamış ve adeta kıyıma uğramıştır. 

Bilişim Teknolojileri branşı önceki yıllarda 1000'li sayıları görürken uzaktan eğitime mecbur kaldığımız, teknolojiye en çok muhtaç olduğumuz 2020 pandemi yılında ani bir düşüşle 50 kontenjan almış ve 88 puan alan öğretmenimizin ataması yapılmamıştır. Devamında gerçekleştirilen 35.000 öğretmen alımında 51 ve 112 sayılı kontenjanlarla MEB’in atama pastasından milimetrik bir dilim ancak alabilmiş, taban puanı ise 87,03 olmuştur. Bu tablo bizler için büyük bir hüsrandır.

Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) seslerini duyurmaya çalışan ve atama bekleyen öğretmenler, yaşadıkları adaletsizliğin çözümü için MEB'e çağrıda bulundu.