Güneş’te büyük patlama! İşte o görüntüler Güneş’te büyük patlama! İşte o görüntüler

Gates, yapay zekanın önümüzdeki beş yıl içinde büyük bir evrim geçireceğine inandığını belirtirken, herkesin kişisel yaşantısında yapay zeka tabanlı asistanlara sahip olacağı bir döneme doğru ilerlendiğini vurguladı.

Microsoft'un kurucusu Bill Gates, yapay zekanın geleceği hakkında önemli ifadelerde bulundu. Gates, "5 yıl sonra herkesin yapay zekalı kişisel asistanı olacak. Yapay zeka şimdilik çok aptal." ifadelerini kullandı.

Bill Gates, "Gates Notes" adlı blogunda yapay zekanın insanların bilgisayar kullanım alışkanlıklarını kökten değiştireceği görüşünü dile getirdi. 

Gates'e göre, gelecekte farklı görevler için farklı uygulamalar aramak yerine, kullanıcıların akıllı cihazlarına sadece ne yapmak istediklerini söylemeleri yeterli olacak.

Bilgisayar yazılımlarının ve uygulamalarının tarih olacağı belirten Gates, "Yapay zeka yazılım dünyasını altüst edecek" ifadelerinde bulundu. 

Bill Gates, yapay zekanın sağlıktan eğitime, üretkenlikten eğlence ve alışverişe kadar hayatın birçok alanında devrim niteliğinde değişiklikler yapacağını savundu.