Yeni gelen yasayla birlikte birçok mağdurun hakkı teslim edildi. Banka sicil affı mağdurları ihtiyaçlarını karşılamak istediklerinden krediye başvuruyor. Bankaların vermiş olduğu kredinin yüksek faizli olması ve yaşadıkları ekonomik sıkıntıdan dolayı borçlarını ödeyemeyen mağdurlar, hükümetten yeni bir yasa ile genel af çıkartılarak borçların silinmesini istiyor.

Vatandaşlar çekmiş oldukları krediye yüksek faizlerle geri öderken bu durum ticaretle oğraşanları mağdur ederek ekonomik açıdan zorluyor ve kara listeye alınmalarına sebep oluyor. Tarım kredi borçlarının yapılandırma kapsamına alınmasını ve  kara listeye alınan vatandaşlar TBMM’ye konunun taşınarak sicillerinin temizlenmesini istiyor. Getirilmesi istenen yasa ile borçlarda düzenlemeye gidilerek ödeyemedikleri borçlarına af getirilmesini talep ediyorlar. Söz konusu durumda ekonomik açıdan zorluk çeken vatandaşlar yüksek faizlere rağmen krediye başvuruyor.

Gönül Boran Özüpak’tan ‘yeni mücadele’ mesajı Gönül Boran Özüpak’tan ‘yeni mücadele’ mesajı

Mecliste gündeme gelen ve kredi, kredi kartı ve çek nedeniyle sicili bozulan pek çok kişiyi ilgilendiren sicil affıyla ilgili detaylar belli oldu mu?. Çıkacak kanun sonrasında kişi ya da şirketlerin borçlarını ödemeleri veya yapılandırmaları halinde borçları kayıtlardanslinmesi bekleniyor Peki, Banka sicil affı ne zaman çıkacak, bu haktan kimler yararlanabilecek?

2023 İCİL AFFI GELECEK Mİ KİMLER YARARLANABİLECEK?

Genel ihtiyaçlarını karşılamak için, küçük veya büyük işletme farketmeksizin krediye başvuruyorlar.  Alınan krediler bankaların yüksek faizlerinden dolayı vatandaşlar ödemekte zorlanıyor. Yeni çıkartılan yasada kredi çeken vatandaşlar ile bankalar arasında temiz bir sayfa açmak için düzenlenmiştir.

Getirilenyapılandırma ile hem de kredi veren bankaların hem de vatandaşlar derin bir nefes alacak. 

Banka sicil affından kimler yararlanabilecek, ne zaman yürürlüğe girecek?

Sicil affından sonra  10 milyon kişi hakkındaki kayıtlar silinecek. Teklifin ilgili maddesine göre, sicil affından ana para ve taksit ödeme tarihi 1 Ekim'den önce olanlar faydalanabilecek.

Kredi Sicil Affı Ne Zaman Çıkar?

Bu durum ilk olarak 2020 yılında vatandaşların yüksek faizli borçları ödeyememelerinden sonra Meclis'e sunularak yeni bir düzenleme yapılması konusunda konuşulmuştu. Her Meclis toplandığında gündeme gelen ve konuşulduğunda heyecanlanan vatandaşlar hükümetten af istiyorlar. fakat Kredi Sicil Affının tam olarak ne zaman çıkacağına dair henüz net bir cevap gelmemiştir.