"Canlı yayında taşeron işçilere kadro gelecek mi?" sorusu binlerce kişi tarafından merak ediliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, taşeronların kadroya geçmesiyle ilgili ilerleyen dönemde gündeme geleceğini söylemişti. Yapılan bu açıklamasından sonra konuya ilişkin yeni bir gelişme yaşanmadı. Binlerce vatandaşın mağdur olduğu taşerona kadro konusunun gündeme gelmemesi işçilerin ve ailelerinin tepkisini çekmeye devam ediyor. 

TAŞERONA KADRO NE ZAMAN ÇIKACAK?

TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay konuyla ilgili son açıklama yaptı. Atalay, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile AK Parti Genel Merkezi’nde görüştü.

Kritik görüşme sonrası önemli açıklamalarda bulunan Atalay, ülkenin seçim atmosferinde olduğuna vurgu yaparak kendilerinin gündemlerinin 700 bin işçinin kamu sözleşmesi olduğunu söyledi.

Görüşmenin ana başlığının bu olduğunu ifade eden Atalay “ Cumhurbaşkanının yaklaşımı iyi olduğu için Çalışma Bakanlığına talimat verdi, şimdi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile görüşeceğiz. Seçimden evvel 700 bin işçinin kamu sözleşmesinin bitmesini istiyoruz.” dedi.

BAKAN BİLGİN’DEN KONUYLA İLGİLİ AÇIKLAMA GELMİŞTİ!

Emeklilikte Yaşa Takılanlar, sözleşmelilere kadro ve vergi affı konularında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bu yıl önemli çalışmalara imza attı.

5000 ve kısmi emeklilik mağdurları talep değil haklarını istiyor! 5000 ve kısmi emeklilik mağdurları talep değil haklarını istiyor!

90 bin taşerona kadro çalışmasıyla ilgili olarak Bakan Vedat Bilgin son açıklamasında 1 milyon işçiye daha önce kadro verildiğini ve o düzenlemeden 90 bin işçinin istifade edemediğinin altını çizdi. Devamında ise Onların problemlerini kasım ayında ya da daha erken çözmüş olacağız. Şu anda geçici işçiler sorunu var. 90 bin işçinin kadroya alınması için çalışmalarımız sürüyor." dedi.