Kripto para birimleri arasında Bitcoin son bir hafta içerisinde yükseliş trendini yakalayark yüzde 18 oranında yükselişe geçti. Bitcoin 45.000 dolar seviyesinde açılışı yaparken diğer altcoinlerde artış göstermeye başladı. Analistelere göre lider kripto para birimi Bitcoin, mevcut seyrini korumayı başarırsa ADA, AXS, LINK ve FTT için önümüzdeki günlerde güçlü bir toparlanma başlayabilir. 

BITCOIN YÜZDE 18 YÜKSELDİ 

 21 Mart tarihinde 40 bin 467 dolara kadar gerileyen Bitcoin geçtiğimiz gün 48 bin 189’a kadar çıkarak yıl başından bu yana tarihi rekorunu kırarak en yüksek seviyesine ulaşmış durumda. 

Borsa bugün ne durumda? Güne nasıl başladı? Borsa bugün ne durumda? Güne nasıl başladı?

Bitcoin'deki artışın sebebi olarak, Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş gösteriliyor. Rusya’nın SWIFT ödeme sistemi dışında bırakılması sonrası Avrupa ile ABD’nin enerji yaptırımlarını delmek için merkeziyetsiz bir yapıda bulunan kripto para birimlerine yönelmesi yatırımcıların dikkatini çekiyor. 

Ethereum'daki yükseliş BTC'yi aştı. ETH'nin fiyatı aynı süre zarfında yüzde 3.1 yükselerek 3 bin 415 dolara geldi. 

Ripple da piyasa ortalamasının üzerinde yükseldi. XRP'nin fiyatı yüzde 1.9 artarak 88 cente geldi. 

Dogecoin ise son 24 saatte düşüş gösterdi. Toplam piyasa değeri sıralamasında 12. sıraya yükselen DOGE'un fiyatı yüzde 1.5 düştü ve 14 centte kaldı.