ABD’de 1977’de Cameron Hooker tarafından kaçırılmasının ardından 7 yıl boyunca alıkonulan ve işkence gören Colleen Stan’in hikâyesini anlatan “The Girl in the Box” (Kutudaki Kız) adlı film İngiltere’de 19 Eylül’de yayımlanacak. 

Stan’in hayatı, 1977’de 22 yaşındayken evinin bulunduğu Oregon’dan Kaliforniya’ya bir arkadaşının doğum günü partisine gitmek için otostop yapmasıyla mahvoldu. Genç kız, evli ve bir çocuk sahibi Cameron - Janice Hooker çiftinin otomobiline bindi. Çiftin bebeklerinin olması Stan’e güven vermişti. Ama yarım saat sonra toprak bir yola giren Hooker, boğazına bıçak dayadığı Stan’i bağladı, ağzını bantladı. Ardından kafasına tahta bir kutu geçirdiği genç kızı Kaliforniya’da çocuklarıyla yaşadıkları eve götürdü.

Sonraki 7 yıl Hooker, Stan’i aç bıraktı, kırbaçladı, vücudunun birçok yerini yaktı ve ona sürekli tecavüz etti. “Köle sözleşmesi” imzalamak zorunda kalan Stan, Hooker tarafından yıllarca bileklerinden tavana bağlanarak tecavüze uğradı. Ayrıca sık sık bir gün boyunca tabuta kapatıldı. Hooker, Stan’in üstünde kalıcı hasara neden olan işkence aletleri yaptı. Zamanla biraz özgürlük kazanan Stan’in dışarı çıkmasına izin verilmeye başlandı. Ancak Hooker, “şirket” adını verdiği çok büyük bir gücün takipte olduğunu söylediği için Stan kaçmaya çalışmadı. Genç kadın direncini o kadar kaybetmişti ki Hooker 1981’de ailesini yalnız ziyaret etmesine izin verdiğinde geri döndü. 1984’e gelindiğinde ise Hooker, eşi Janice’e Stan’in ikinci eşi olmasını ve başka kadın köle getirmek istediğini söyleyince ipler koptu! Stan’in kaçmasını sağlayan Janice, polise başvurup dokunulmazlık karşılığında her şeyi anlatınca Hooker tutuklandı.

Şişli'de yol çöktü! Çukura düşen araçlar işte böyle çıkarıldı Şişli'de yol çöktü! Çukura düşen araçlar işte böyle çıkarıldı

Şu anda 68 yaşında olan Cameron Hooker, 1985’te Stan’i kaçırma, işkence ve tecavüz etme suçlarından 104 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Yargıç Clarence Knight, Hooker’ı “Şimdiye kadar karşılaştığım en tehlikeli psikopat”olarak tanımlarken, halen hapiste olan Hooker’ın şartlı tahliye talebi reddedildi. Şimdi 63 yaşında olan Stan ise özgürlüğüne kavuştuktan sonra muhasebe eğitimi aldı. Evlenen ve bir kızı olan Stan, şimdi istismara uğramış kadınlara yardım etmek için bir dernekle çalışıyor.

Kaynak: Milliyet