Meteoroloji sıcaklara karşı uyardı. Son hava durumu raporuna göre sıcak hava Türkiye'yi etkisi altına alacak. 

Bakan Özhaseki'den "kentsel dönüşüm" duyurusu Bakan Özhaseki'den "kentsel dönüşüm" duyurusu

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, Türkiye'de yağış beklenmediğini ve bu durumun susuzluğa yol açacağını belirtti ve uyardı. Şen, "Yağmurlar kesildi artık, umarım bu 1 ay sürmez çünkü yazın buharlaşmayla birlikte su hızla tükeniyor" dedi.  

İşte o açıklamalar:

  • Ayın 9'una kadar Türkiye'nin hiçbir yerinde yağış yok. Yağmurlar kesildi artık, umarım bu 1 ay sürmez çünkü yazın buharlaşmayla birlikte su hızla tükeniyor. Yazın talep daha fazla. Yağışlara ihtiyacımız var ama taşkın yapacak yağışlar değil de daha hafif yağışlar... 
  • Sıcaklıklar yükselmeye başladı. Ege, Akdeniz ve Güneydoğu'da sıcaklıklar daha fazla yükselmeye başladı. Rüzgarlar, Türkiye'nin içinden gelip nemi azaltıyor. Poyrazlı zamanlarda orman yangınlarına çok dikkat etmemiz lazım. Kuzeyde problem yok, bu bölgelerde nem yüksek. İzmir, Antalya buralarda 38-40 derecelere dayandı Sıcaklık.
  • Rüzgar çok kuvvetli, orman yangınlarına dikkat etmeliyiz, önüne geçemeyiz. 11.00-16.00 arasında sokağa çıkmayalım. Bol ve beyaz giysilere yönelelim, mümkünse bir ağaç gölgesi bulalım. Isı çarpması çok sinsi, yavaş gelen bir anlık hastalıktır. Aşırı sıcaklar da doğal afet oluşturur.
  • En azından kuru hava ve rüzgar azalana kadar ormanlık alanlara girilmemeli...