Parlamentolar Arası Birlik(IPU) tarafından gerçekleştirilen genel kurul toplantısı, Cenevre Uluslararası Konferans Merkezi'nde başladı. 

TBMM ve KKTC Cumhuriyet Meclisi heyetleri, toplantı marjında bir araya gelerek, Türkiye ile KKTC meclisleri arasındaki işbirliği, dış temsilde yapılabilecek katkılar ile Kıbrıs Türklerinin hak ve menfaatlerinin parlamenter platformlarda daha etkili gündeme getirilmesi konularında görüşmeler yaptı.

TEMASLAR DEVAM EDECEK

Gerçekleştirilen toplantıda, TBMM heyetinden AK Parti Erzurum Milletvekili Fatma Öncü ile Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kahramanmaraş Milletvekili Zuhal Karakoç Dora, KKTC heyetinden ise Ulusal Birlik Partisi Milletvekili Oğuzhan Hasipoğlu, Cumhuriyetçi Türk Partisi Milletvekili Asım Akansoy ve Demokrat Parti Milletvekili Serhat Akpınar yer aldı. Ayrıca toplantıda, Türkiye'nin BM Cenevre Ofisi Nezdinde Daimi Temsilcisi Büyükelçi Güven Begeç, KKTC Cenevre Temsilcisi Kemal Köprülü ve iki ülkeden diğer yetkililer de hazır bulundu.

IPU'nun 148. Genel Kurulu Toplantısı kapsamında TBMM ve KKTC heyetlerinin temasları devam edecek.

140 ÜLKEDEN 1600 KATILIMCI

Bu yıl gerçekleştirilen oturum kapsamında "parlamenter diplomasi" ve "barış ve anlayış için köprüler kurmak" temaları ön plana çıkacak. Ayrıca delegelerin bu iki tema üzerinde parlamento eylemlerini şekillendirmek için müzakere yapması da ön görülüyor.

27 Mart'ta sona erecek olan 148. IPU Genel Kurul Toplantısı, 50 parlamento başkanı dahil 140 ülkeden yaklaşık 1600 katılımcıyla gerçekleşiyor.

Kabine toplantısı bugün: Gündemde hangi konular var? Kabine toplantısı bugün: Gündemde hangi konular var?

(Kaynak:AA)

Editör: Öznur Kaya