Bursa'da amcalarının evine giden Ahmed (10) ve Ali El Cesim (11) kardeşler, dehşeti yaşadı.

Yıldırım ilçesinde bulunan 4 katlı binanın 2'nci katındaki evde, yangın başladı.

Evden yükselen alevleri görenlerin ihbarıyla olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Yangın itfaiye ekiplerinin 1 saatlik müdahalesiyle güçlükle kontrol altına alınırken, binanın 4’üncü katındaki dairede mahsur kalan 3 kişilik aile, merdivenli araçla kurtarıldı.

8'i çocuk 9 kişi can verdi

Yangının söndürülmesinin ardından eve giren itfaiye ekipleri 8’i çocuk 9 kişinin cansız bedeni ile karşılaştı.

Yangında Suriye uyruklu anne Amina Eltaha Elmuse ile çocukları Yasir (1), Muhammed (3), Ahmed (4), Gerem (6), Merem (9), Ali Aljasem (10) ve yeğenleri Ahmed ile Ali El Cesim kardeşlerin hayatını kaybettiği belirlendi.

Bursa'da uyuşturucu operasyonu: 33 tutuklama Bursa'da uyuşturucu operasyonu: 33 tutuklama

8’i çocuk 9 kişinin, yapılan ilk incelemede sobadan çıkan yangın sırasında dumandan zehirlendiği tespit edildi. Bursa’da ikameti olan ailenin, geçici koruma kapsamında olduğu öğrenildi.

Yangın sırasında dışarıda olan baba Husseın Aljasem ise yangına müdahale etmek isterken dumandan etkilenerek zehirlendi.

Baygınlık geçiren baba Aljasem, Kestel Devlet Hastanesi’ne kaldırılırken, 4’üncü kattaki dairede mahsur kalarak dumandan etkilenen Suriye uyruklu anne Ahd Alajaj, baba Abdulfettah Abdullah Ibrahım ile çocukları Muhammed Halef ise Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedaviye alındı.