Van'da DEM Parti’den Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Abdullah Zeydan hakkındaki memnu hakların iadesi kararının kaldırılarak, mazbatanın AK Partili aday Abdulahat Arvas'a verilmesine karar verilmesine karşın İstanbul Adliyesi önünde açıklama yapmak isteyen avukatlar Kağıthane Kaymakamlığı kararı gerekçe gösterilerek engellendi. Basın açıklaması yapmak isterken kaymakamlık kararıyla kendilerini polisi karşılarında bulan avukatlardan 14'ü gözaltına alındı. Olaylar esnasında fenalaşan bir avukat ise hastaneye kaldırıldı.

İstanbul Boğazı gemi trafiğine kapanıyor: Hangi saatler geçerli olacak? İstanbul Boğazı gemi trafiğine kapanıyor: Hangi saatler geçerli olacak?

Avukatlar adliye önünde basın açıklamasına hazırlanırken, Kağıthane Kaymakamlığı'nın açıklama hakkında yasak kararı verdiği belirtildi. Polis bu yasağı gerekçe göstererek avukatların açıklamasını engelledi. Arbede yaşanırken bir grup avukat "Faşizme karşı omuz omuza" sloganı attı. Bu kez adliye girişinde açıklama yapmak isteyen avukatlara burada da müdahale edildi. Adliyeye girişlerin kapatılması üzerine kapıları zorlayarak içeri giren avukatlara yeniden çevik kuvvet tarafından müdahale edildi. Müdahalelerde aralarında Adalet Nöbet'leri ile ünlenen hukukçu Kemal Aytaç'ın da bulunduğu 14 avukat gözaltına alındı.

ARBEDE ESNASINDA BİR AVUKAT FENALAŞTI

Bir avukat ise arbede esnasında fenalaştı. Meslektaşları taşıyarak açık alana çıkardı. Ardından ambulansa bindirilerek hastaneye kaldırıldı.

Editör: Yudum Özel