Staj ve çıraklık konusunda hakkını arayan vatandaşlar EYT yasasının yürürlüğü girmesinden sonra çok sert bir tepki ortaya koydu. Özellikle , “Staj ve çırakları kandırdılar. Eğer o kartları vermeselerdi biz sigorta girişimizi kendimiz de yapabilirdik. Ancak bize verilen bilgiler doğrultusunda sigorta girişimiz var nasıl olsa diye düşündük, böyle olacağı hiç aklımıza gelmedi”, diyerek yaşadıkları mağduriyeti aktardılar. 

Uzun süredir yaşadıkları mağduriyeti dile getirmeye çalışan staj ve çıraklar aileleriyle beraber 1 milyon 500 kişiyi oluşturmaktadır. Seçime 9 gün gibi kısa bir süre kala staj mağdurları Staj SSK başlangıcı sayılmadığı takdirde oylarını Cumhur İttifakından yana kullanmayacaklarının altını çizdi. 

"STAJYERLİK BİR EĞİTİM SÜRECİ, MAĞDURİYET SÖZ KONUSU DEĞİL"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, staj ve çıraklık konusunda EYT kapsamına dahil etmemişti.

Bu yasadan yararlanamayı emeklilik hakkını elde edemeyen milyonlarca kişi Bilgin'e tepki gösterdi. Öte yandan geçtiğimiz aylarda Bakan Bilgin, staj süresinin EYT kapsamında sayılıp sayılmayacağına dair, "Staj bir mağduriyet konusu değil. Staj bir eğitim. İş akdi stajla başlamıyor. Dolayısıyla EYT onu kapsamıyor." ifadelerini kullanmıştı. 

Staj ve çıraklıklık konusunu kesin bir dille kabul etmeyen Bakan Bilgin'in son olarak yaptığı açıklama kafalarda büyük bir soru işareti oluşturdu. 

Bakan Bilgin katıldığı tv programlarında staj ve çıraklık konusunda çalışma yapmayacaklarını söylerken son olarak "Staj ve çıraklık konusunu da halleceğiz" diyerek kafaları karıştırdı. Uzun süredir ısrarla Stajı SSK başlangıcı saymayan hükümet Kemal Kılıçdaroğlu'nun " Staj mağdurlarının durumunu 100 gün içerisinde çözeceğiz "sözü üzerine olumlu dönütler yapması da mağdurlara gerçekci gelmedi.

Mülakatsız atama ile staj ve çıraklık mağdurları sosyal medyada çok konuşuldu! Mülakatsız atama ile staj ve çıraklık mağdurları sosyal medyada çok konuşuldu!

Staj ve çıraklık mağdurlar gözlerini muhalefete yani Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na çevirdi. 

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Ardahan'da düzenlenen mitingde Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'nun ardından sahneye çıktı. EYT düzenlemesiyle beraber ortaya çıkan staj mağduriyeti meselesiyle ilgili Kılıçdaroğlu'nun mesajı dikkat çekti. "25 milyar dolarlık bir pazarın en güçlü aktörü olacağız" sözleriyle 'özel ekonomi bölgesi' projesini duyuran Kılıçdaroğlu "Bunu planladık. Söz verdiklerimin tamamını yapacağım" dedi.

Sosyal medya platformu Twitter üzerinden "#StajKemaleErecek" etiketiyle binlerce kullanıcı paylaşım yaptı.