Son aylarda çalışma hayatıyla ilgili çok önemli kararlar alınıyor ve düzenlemeler bir bir hayata geçiriliyor. Aralık ayında yapılan asgari ücret tespit komisyonları ile başlayan maraton hala devam ediyor.

A Haber'de yayınlanan son dakika yazısında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın kritik bir toplantı yaptığı öğrenildi.

Takvim Gazetesi Yazarı Faruk Erdem bugün yaptığı açıklamada 7 bin 500 TL alan emeklinin maaşının 2500 TL artırıldığını ve düzenlemenin yürürlüğe girdiğini söyledi. Bu düzelemeden sonra sıra emeklilere ikramiye zammına geldi.

Kurban ve Ramazan Bayramı'ndan önce emeklilerin hesaplarına ikramiye ödemesi yapılacak. Bu ikramiye ödemesine zam geleceği öğrenildi. Bakanlık bu konuda çalışma başlattı.

Bu açıklamadan sonra kritik bir toplantı yapıldı. Gelen son dakika bilgilerine göre Bakan Işıkhan, tüm bakanlıkların personel genel müdürleri ile bir araya geldi.

Yapılan bu toplantıda 4 milyondan fazla memurun durumlşarı ve kamu işçileri ele alınacak.

Bakan Işıkhan'dan asgari ücret mesajı: 'En yüksek faydayı gözeterek verimli  bir toplantı yapacağız' - 30.11.2023, Sputnik Türkiye

Bunun yanı sıra 1. dereceye ulaşan memurların ek gösterge rakamlarının 3600'e çıkarılması da ele alındı.

Bakan Uraloğlu, BAE Yatırım Bakanı Al Suwaidi ile görüştü Bakan Uraloğlu, BAE Yatırım Bakanı Al Suwaidi ile görüştü

Öte yandan görüşmede taşeron konusunun da ele alındığı belirtildi.

Kamu işçilerine ek zam yapılıp yapılmayacağı, Bağkurluların 5 yıl erken emekli edilmesi için son çalışmaların da bu toplantıda ele alındığı öğrenilen bilgiler arasında.