Mevsimlik Çaykur işçileri uzun süredir kadroya alınmak istiyor. Eşit işe eşit hak ve eşit maaş isteyen Çaykur çalışanları yetkililere seslenerek kadro sözünün tutulmasını bekliyor. Uzun süren hak mücadelelerinin sonucunun seçim sonrasına kalmasını istemeyen ÇAYKUR işçileri yetkililere seslenerek kadro mağduriyetinin çözülmesini istiyor. ÇAYKUR işçileri amasız, fakatsız güvenceli, kadrolu çalışma hakkı istiyor. Mevcut ekonomik durumda geçici işçi olarak çok fazla sıkıntı yaşayan ÇAYKUR işçileri eşit işe eşit maaş ve eşit hak isteyerek işçiler arasında yaşanan bu ayrımcılığın son bulmasını talep ediyor.

Erciyes Üniversitesine 144 sözleşmeli personel alınacak Erciyes Üniversitesine 144 sözleşmeli personel alınacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in geçici işçilerle ilgili düzenlemeyi Meclise gönderdiklerini açıklamasıyla  beklenti içine giren Çaykur işçileri kadro sırasının kendilerine gelmesine bekliyor. 

Çaykur’da çalışan yaklaşık 10 bin mevsimlik işçinin hayallerini süsleyen kadro talebinin şartlı olarak gerçekleştirileceği, mevsimlik ve geçici işçilerin beklentilerini karşılamayacağı iddia edildi.

Binlerce Çaykur işçisi seçim öncesi bu mağduriyetin giderilmesini talep ediyor. Twitter'da etkinlik düzenleyen vatandaşlar yetkililere seslenerek bu mağduriyetin bir an önce çözülmesini istiyor. Başta Cumhurbaşkanlığı CİMER olmak üzere, ilgili makamlara yazdıkları dilekçe ve mektuplarla yaşadıkları sorunları anlatan Çaykur işçileri kadro hakkı için mücadele etmeye devam ediyor.