Yüz binlerce işçi ve ailesini yakından ilgilendiren kadro konusu gündemden hiç düşmüyor. Seçim öncesi verilen vaatlerin başında gelen ve uzun zamandır çözüme kavuşturulmayı bekleyen taşerona kadro meselesi yüz binlerce vatandaşı maddi ve manevi olumsuz etkiliyor. 

Çalışma şartlarından memnun olmayan, geçim sıkıntısı yaşayan çalışanlar kadroya geçerek derin bir nefes almayı bekliyor.

Kadro bekleyen çalışanlar arasında ÇAYKUR işçileri de bulunuyor. Yıllardır eşit işe eşit maaş ve eşit hak talep eden ÇAYKUR işçileri yetkililerin verdiği kadro sözlerinin yerine getirmesini beklerken günden güne artan ekonomik sıkıntılarla da mücadele ediyor. 

Mevsimlik Çaykur işçileri uzun süredir kadroya alınmak istiyor. Eşit işe eşit hak ve eşit maaş isteyen Çaykur çalışanları yetkililere seslenerek kadro sözünün tutulmasını bekliyor.

"Geçici işçilerin bir sorunu kalmadı"

Kadro kapsamı dışında kalan taşeron işçilerin kadroya alınmasının, söz verdikleri halde Meclis'in tatile girmesi nedeniyle yapamadıkları başlıklardan biri olduğunu vurgulayan eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Eğer deprem olmasaydı ve Meclis seçim nedeniyle tatil olmasaydı bu konu gündemdeydi. Yaptığımız düzenlemeyle geçici işçilere kendi çalıştıkları iş yerlerinde 12 ay çalışma ve norm kadrolara atanma imkanı getirdik. Geçici işçilerin artık bir sorunu kalmadı." demişti.

Ancak aradan aylar geçmesine rağmen ÇAYKUR işçilerinin kadro talebi gerçekleştirilmedi. 

Memur öğretmenler Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ne istiyor? Memur öğretmenler Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ne istiyor?

Binlerce Çaykur işçisi bir an önce bu mağduriyetin giderilmesini talep ediyor. X'te (Twitter) etkinlik düzenleyen vatandaşlar yetkililere seslenerek bu mağduriyetin bir an önce çözülmesini istiyor. Başta Cumhurbaşkanlığı CİMER olmak üzere, ilgili makamlara yazdıkları dilekçe ve mektuplarla yaşadıkları sorunları anlatan Çaykur işçileri kadro hakkı için mücadele etmeye devam ediyor.