Kademeli emeklilik konusu Meclis'ten düşmüyor.

EMADDER: Daha adil ve vicdani olan kademeli bir geçiş istiyoruz - Net Haber  Ajansı

HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan Taksim'de: Bu meydanın normalleşmesini istiyoruz HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan Taksim'de: Bu meydanın normalleşmesini istiyoruz

Ememeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT)'nin ardından 1999 sonrasında 1 güne 17 yıl emekliliği kaçıran kişilere yönelik çeşitli partiler ve milletvekilleri tarafından kanun teklifleri verilmeye devam ederken, verilen kanun tekliflerinin ardından hükümet onay hangi kararlar alacak? İşte detaylar.

Emeklilikte Adalet Derneği adalet arayışı

SGK girişi 1 gün geç olan vatandaşların 17 sene geç emekli olması tartışmalara sebep olurken, konuyu meydanlarda miting yaparak çözüme kavuşturmak isteyen vatandaşlar, 1999 sonrasına, eşitliğe uygun kademeli emeklilik gelmesi için hem meydanlarda hem de sosyal medya da yürütülen çalışmalar doğrultusunda konunun çözümüne yönelik çalışma başlatılması için kademeli emeklilik mağdurları hükümete seslenmeye devam ediyor.

EMADDER'den büyük İstanbul mitingi: Mezarda emekliliğe hayır! - Söz Bursa

VERİLEN KANUN TEKLİFLERİNDEN NE YANIT GELECEK?

Bilindiği üzere 1 güne 17 yıl emekliliği kaçıranlar için Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan tarafından kanun teklifi verilmişti. Milletvekillerinin imzasıyla Meclis'e sunulan dosyada Erbakan, verdiği sözü tuttuğunu belirtmişti.

Diğer yandan Demokrat Parti'den de Meclis'e kanun teklifi verildi. 2000 sonrası SGK girişi olan ve hak kaybına uğrayan kişilere yönelik Cemal Enginyurt, Haydar Altınbaş ve M. Salih Uzun'un imzalarıyla Meclis'in onayına sunulmuştu.

CEMAL ENGİNYURT'DAN MECLİS'TE KADEMELİ EMEKLİLİK ÇAĞRISI!

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt'tan  Meclis'te kademeli emeklilik çağrısı! Vatandaşların bir umut beklediğini dile getiren Enginyurt, ''Bir günden 17 yıl kaybetmiş vatan evladı, 2041'de emekli olacağının gözyaşı içerisinde bu Meclis'ten bir umut bekliyor ama sizden hiçbir ses yok." şeklinde açıklama yaptı.