Chelsea'nin resmi internet sitesinden yapılan açıklamada kulübün satışı için toplamda 4 milyar 250 milyon sterlin karşılığında anlaşmaya varıldığı duyuruldu.

Açıklamada, "Chelsea Futbol Kulübü, Todd Boehly, Clearlake Capital, Mark Walter ve Hansjoerg Wyss liderliğindeki yeni bir sahiplik grubunun kulübü satın alması için şartları kabul edildi. Satışın, gerekli tüm düzenleyici onaylara tabi olarak Mayıs ayı sonunda tamamlanması bekleniyor. O zaman daha fazla ayrıntı sağlanacak" denildi.

Chelsea, yeni sahiplerin hisse satın almak için 2 milyar 500 milyon sterlin ödeyeceklerini ve stadyuma, kadın takımına, akademiye ve Chelsea Vakfı'na yatırım yapmak için 1 milyar 750 milyon sterlin daha taahhüt ettiğini bildirdi.

2 milyar 500 milyon sterlinin İngiltere'de bir banka hesabına yatırılarak dondurulacağı ve daha önce açıklandığı şekilde Roman Abramovich tarafından hayır kurumlarına bağışlanacağı kaydedildi.

Abramovich dönemi sona erdi

Chelsea'nin yeni sahibi belli oldu - Ekonomist


Rus milyarder Roman Abramovich, 2003'te İngiliz iş insanı Ken Bates'e 140 milyon sterlin ödeyerek Chelsea'nin sahibi olmuştu.

Chelsea, Abramovich döneminde yapılan yüksek bedelli transferlerin ardından 2005'te Premier Lig'de zafere ulaşarak 50 yıllık şampiyonluk özlemine son vermişti.

Fenerbahçe, yeni sezonun ilk transferini gerçekleştirdi Fenerbahçe, yeni sezonun ilk transferini gerçekleştirdi

"Maviler", Abramovich döneminde beşer kez Premier Lig ve Federasyon Kupası ile ikişer defa UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi şampiyonlukları yaşamıştı.