CHP Ankara İl Olağan Kongresi'nde il başkanlık görevi için Prof. Dr. Ümit Erkol ve Sercan Çığgın yarıştı. Blok liste ile yapılan seçim sonucunda Erkol, 340 oy alarak İl Başkanı olurken rakibi Çığgın ise 241 oy aldı. 

CHP'den çarpıcı açıklama: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tuhaf bir Hamas sevdası var CHP'den çarpıcı açıklama: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tuhaf bir Hamas sevdası var

Erkol'un kongrede oylama öncesinde delegelere yaptığı konuşmadan öne çıkanlar şöyle:

"GEZİ'DE BARİKATTAYDIK"

"Gezi Direnişi'nde de sokakta, barikattaydık; kamu direnişinde de sokaktaydık, barikattaydık. İnsanın iki şeye sahip olması gerekir.  Bir il başkanı hem sokakta olmalıdır hem de müzakere etmeyi bilmelidir. Müzakere masasında başarılı olmak da bir, deneyimden geçer; iki, kararlılıktan geçer. Bu deneyime ve kararlılığa sahip olduğuma yürekten inanıyorum.

YENİLİKÇİLERE TEPKİ: "BÖYLE OLMAZ"

Biz adım adım kendimizi sorgularken, nerede hata yaptık araştırırken, sorunları çözmeye çalışırken, yenilenmeye çalışırken bir grup arkadaş geminin battığını zannettiler. Batan gemiden birer birer atladılar. İndikleri kara parçasına da yenilikçilik adını koydular. Böyle bir yenilikçilik olmaz.

"SADULLAH ERGİN'Lİ LİSTENİN MİMARI OLACAKSIN"

Bir gün önce Kılıçdaroğlu'nun doktrinini anlatacaksın, bir gün sonra yenilikçi olacaksın, yok böyle yağma. Bir gün önce dördüncü sıraya koydular ya hani Sadullah Ergin'i; o listenin mimarı olacaksın, o listeyi yapan 8 kişilik heyetin içinde olacaksın, damganı vuracaksın. Bir gün sonra, 'Ben yenilikçiyim, bu Genel Başkan kötü.' yok arkadaşlar, böyle bir yenilikçilik yok.

Yaklaşık iki ay boyunca bir yenilik cümlesi kurulmadı. 6 dönem vekillik yapmış, 'İnsan bırakmayı bilmeli' vallahi bilmeli. 5 dönem vekillik yapmış, bırakacak. Ne zaman bırakacaksın? Bırakın o zaman, bırakın kurtulsun millet. Tarih bugün karşınıza yenilikçi diye çıkanları CHP’den sağ bir sapma olarak damgalayacak ve çöplüğe gönderecek."