Türkiye, 31 Mart'ta Mahalli İdareler Genel Seçimleri için sandık başına gidecek. 1 Ocak itibariyle başlayan YSK’nın seçim takvimine göre bağımsız adaylar da dahil, kesin aday listeleri 3 Mart’ta ilan edildi. Seçim takvimi gereği, 21 Mart’ta seçim propagandası ve yasakları başlayacak, 30 Mart’ta saat 18.00’de ise seçim propagandası sona erecek. Öte yandan 31 Mart’ta oy verme işlemleri gerçekleştirilecek ve seçim yasakları 23.59’da sonlanacak.

Meclis'te tansiyon yükseldi! Hakaretler havada uçuştu! Meclis'te tansiyon yükseldi! Hakaretler havada uçuştu!

Seçimler için partilerin hazırlıkları sürerken adaylar ile ilgili detaylar da ortaya çıkmaya devam ediyor. Muhalefet kanadında isim paylaşma yarışı da dikkatleri çekiyor.

CHP'NİN ESKİ BELEDİYE BAŞKANI İYİ PARTİ'DEN RAKİP OLDU

2014 ve 2019 yerel seçimlerinde CHP'den Kartal Belediye Başkanı olan Altınok Öz bu defa İYİ Parti'den pusulada yer alıyor. CHP'den 2 dönem belediye başkanlığı yapan Altınok Öz, bu seçimde İYİ Parti'den Kartal Belediye Başkanı adayı gösterildi.  8 Şubat'ta adaylığını açıklayan Altınok Öz'e İYİ Parti rozetini ise İYİ Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkan adayı Buğra Kavuncu taktı.

Millet İttifakı'nın dağılmasıyla CHP'den İYİ Parti'ye geçişler dikkat çekerken CHP'nin eski belediye başkanının İYİ Parti'den aday olması dikkat çekti.

Diğer yandan Altınok Öz Kartal Belediye Başkanlığı görevini 2019 yerel seçimlerinde CHP'li Gökhan Yüksel'e devretmişti. 

Altınok Öz'ün İYİ Parti'ye geçmesi son günlerde ilçede geniş yankı bulurken kararın CHP'nin oylarını ilçede nasıl etkileyeceği merak konusu oldu. 

Editör: Merve Çoban