AK Parti’den CHP’ye geçen Üsküdar Belediyesi’nde 71 işçi işten çıkarıldı AK Parti’den CHP’ye geçen Üsküdar Belediyesi’nde 71 işçi işten çıkarıldı

Çok küçük yaşlarda ekmek parası kazanmak için çalışma hayatına atılan stajyer ve çıraklar sigortalarının emeklilikte bağlayıcı sayılmasını ve emeklilikte önlerinde bulunan engellerin kaldırılmasını isteyerek yetkililere seslenmeye devam ediyor.

Yerel seçim öncesi uğradıkları haksızlığın ortadan kaldırılması için mücadelelerine devam eden Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları geçtiğimiz en son Ankara Anıtpark'ta buluşmuş ve taleplerini yinelemişti. 

CHP Milletvekili Sevda Erdan Kılıç da yaptığı paylaşımla staj ve çıraklık mağdurlarını gündeme getirmeye devam ediyor.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Kılıç, "Stajyer ve çırakların hakları hala neden verilmiyor? İki dönem seçim vaadi olarak söz verildi. Şimdi sabredin diyerek geçiştiriliyor! Bu mağduriyete gözlerinizi kapatamazsınız! Bizim verdiğimiz kanun tekliflerini kabul etmediniz, siz ikdidar olarak stajyer ve çırakların sorunu için kanun teklifi verin biz onaylayalım. Bu mağduriyeti el birliğiyle bitirelim. Stajyer ve çırakların hakkı seçimden önce verilmeli. Staj, sgk giriş başlangıcı sayılmalı. Şimdi Çözüm Zamanı." ifadelerini kullandı.

Editör: Zeynep Peksoy